PORCIJA
4
osobe
PRIPREMA
15
minuta
DEHIDRACIJA
12
sati
SASTOJCI
- 2 klip kukuruza, oljuštenog
- 112 g zlatnih lanenih sjemenki
- 60 ml vode
- 3 g soli
- 1 g češnjaka u prahu
- POTREBAN PRIBOR: Blender
PRIPREMA
1. IZREŽITE zrna iz klipa kukuruza.
2. POMIJEŠAJTE zrna kukuruza, lanene sjemenke, vodu, sol i češnjak u prahu u blender i miksajte sve dok smjesa ne postane glatka.
3. IZREŽITE 2 komada papira za pečenje tako da odgovaraju veličini ladica Cosori dehidratora.
4. RASPOREDITE tijesto debljine 3 milimetra po limovima obloženim papirom za pečenje.
5. SUŠITE tijesto na temperaturi od 75 °C 8 do 12 sati ili dok ne postane hrskavo.
6. IZVADITE pažljivo tijesto s pergament papira nakon 6 sati.
7. POLOŽITE ga na ravnu površinu i narežite na manje komade, u obliku čipsa ili krekera
8. STAVITE ga izravno na pladanj i sušite preostalo vrijeme.