Koristeći našu web stranicu, odobravate upotrebu kolačića u skladu s Pravilima o kolačićima.

Čokoladni kolačići od indijskih oraščića

PORCIJA
12-16
kolačića

PRIPREMA
15
minuta

DEHIDRACIJA
12
sati

SASTOJCI

  • 300 g neslanih indijskih oraščića
  • 50 g kakaa u prahu
  • 65 ml javorovog sirupa
  • 1 g mljevenog cimeta
  • 4 ml ekstrakta vanilije
  • 3 g košer soli
  • 1 g mljevenog muškatnog oraščića
  • POTREBAN PRIBOR: Blender

PRIPREMA

1. STAVITE sve sastojke u blender i miksajte dok se sve dobro ne sjedini.

2. OBLIKUJTE kuglice od tijesta, promjera 2 centimetra te ih stavite na papir za pečenje.

3. STAVITE na vrh još jedan list papira za pečenje i tijesto poravnajte na 6 milimetara debljine.

4. UKLONITE kolačiće s dvostrukog papira za pečenje, a zatim ih stavite na pladnjeve Cosori Food Dehydratora obložene papirom za pečenje.

5. SUŠITE na temperaturi od 70 °C 12 sati ili dok tijesto ne bude pečeno

6. ODVOJITE pažljivo kolačiće s papira za pečenje nakon 8 sati.

7. STAVITE kolačiće izravno na pladanj i sušite preostalo vrijeme (4 sata).

8. POSLUŽITE kolačiće odmah ili ih čuvajte u hermetički zatvorenoj posudi.

 

Pridružite se Cosori zajednic

COSORI air fryer - iskustva, savjeti i recepti

Link