PORCIJA
12-16
kolačića
PRIPREMA
15
minuta
DEHIDRACIJA
12
sati
SASTOJCI
- 300 g neslanih indijskih oraščića
- 50 g kakaa u prahu
- 65 ml javorovog sirupa
- 1 g mljevenog cimeta
- 4 ml ekstrakta vanilije
- 3 g košer soli
- 1 g mljevenog muškatnog oraščića
- POTREBAN PRIBOR: Blender
PRIPREMA
1. STAVITE sve sastojke u blender i miksajte dok se sve dobro ne sjedini.
2. OBLIKUJTE kuglice od tijesta, promjera 2 centimetra te ih stavite na papir za pečenje.
3. STAVITE na vrh još jedan list papira za pečenje i tijesto poravnajte na 6 milimetara debljine.
4. UKLONITE kolačiće s dvostrukog papira za pečenje, a zatim ih stavite na pladnjeve Cosori Food Dehydratora obložene papirom za pečenje.
5. SUŠITE na temperaturi od 70 °C 12 sati ili dok tijesto ne bude pečeno
6. ODVOJITE pažljivo kolačiće s papira za pečenje nakon 8 sati.
7. STAVITE kolačiće izravno na pladanj i sušite preostalo vrijeme (4 sata).
8. POSLUŽITE kolačiće odmah ili ih čuvajte u hermetički zatvorenoj posudi.