PORCIJA
6
osoba
PRIPREMA
15
minuta
KUHANJE
45
minuta
SASTOJCI
- 283 grama krumpira zlatne boje, oguljenih i narezanih na komade od 25 milimetara
- 454 grama mrkve, oguljene i narezane na komade od 25 milimetara
- 454 grama pastrnjaka, oguljenih i narezanih na komade od 25 milimetara
- 3 žlice nesoljenog maslaca, sobne temperature, podijeljeno
- 1 poriluk (samo bijeli i svijetlozeleni dijelovi), očišćen i narezan
- Sol, po želji
- Svježe mljeveni crni papar, po želji
- 1 žličica svježih listova majčine dušice, nasjeckanih
- 177 mililitara mlijeka, sobne temperature <
- 1 žlica svježeg kopra ili peršina, za ukras
PRIPREMA
1. STAVITE 473 mililitara vode u unutarnji lonac COSORI kuhala za rižu.
2. STAVITE parnu košaru u unutarnji lonac.
3. POSTAVITE Mode na Steam, podesite vrijeme na 35 minuta, a zatim dodirnite Start.
4. DODAJTE krumpir, mrkvu i pastrnjak, a zatim zatvorite poklopac da se počne kuhati na pari.
5. IZVADITE povrće kada omekša, zatim ocijedite tekućinu i obrišite unutarnji lonac.
6. POSTAVITE Mode na Sauté, podesite vrijeme na 10 minuta, zatim dodirnite Start.
7. DODAJTE 1 žlicu maslaca i poriluk u unutarnji lonac, plus dobar prstohvat soli i papra. Pirjajte dok ne omekša i počne se karamelizirati, oko 10 minuta.
8. DODAJTE listiće majčine dušice, mlijeko, preostale 2 žlice maslaca, povrće kuhano na pari te dobar prstohvat soli i papra. Zgnječite gnječilicom za krumpir, a zatim začinite po želji dodatnom soli i paprom.
9. UKRASITE svježim koprom ili peršinom pa poslužite.