Koristeći našu web stranicu, odobravate upotrebu kolačića u skladu s Pravilima o kolačićima.

Domaći krumpirići

PORCIJA
4
osobe

PRIPREMA
30
minuta

PEČENJE
28
minuta

SASTOJCI

  • 2 crvena krumpira, izrezana na trakice veličine 100 x 13 milimetara
  • 1 litra hladne vode (za namakanje krumpira)
  • 15 mililitara ulja
  • 5 grama cajun začina
  • 1 gram začina limun-papar
  • Sol i papar, po ukusu
  • Kečap ili ranch umak, za posluživanje

PRIPREMA

1. NAREŽITE krumpir na trakice veličine 100 x 13 milimetara i potopite u vodu na 15 minuta.

2. OCIJEDITE krumpire, isperite ih hladnom vodom i osušite papirnatim ručnicima.

3. DODAJTE krumpiru ulje, začine, sol i papar te sve zajedno promiješajte dok se krumpir i začini ne sjedine.

4. ODABERITE funkciju PREHEAT (brzo prethodno zagrijavanje) na Cosori Air Fryer fritezi, podesite temperaturu na 205 °C i zatim pritisnite funkciju START/PAUSE.

5. DODAJTE krumpire u prethodno zagrijanu posudu za prženje.

6. ODABERITE funkciju POMFRIT, namjestite temperaturu na 205 °C, vrijeme na 20 minuta i pritisnite START/PAUSE.

7. PROTRESITE košarice na pola pečenja (funkcija podsjetnika za protresanje obavijestit će vas kada!).

8. IZVADITE krumpiriće kada su gotovi.

9. POSLUŽITE uz kečap ili ranch umak.

Pridružite se Cosori zajednic

COSORI air fryer - iskustva, savjeti i recepti

Link