PORCIJA
4
osobe
PRIPREMA
30
minuta
PEČENJE
28
minuta
SASTOJCI
- 2 crvena krumpira, izrezana na trakice veličine 100 x 13 milimetara
- 1 litra hladne vode (za namakanje krumpira)
- 15 mililitara ulja
- 5 grama cajun začina
- 1 gram začina limun-papar
- Sol i papar, po ukusu
- Kečap ili ranch umak, za posluživanje
PRIPREMA
1. NAREŽITE krumpir na trakice veličine 100 x 13 milimetara i potopite u vodu na 15 minuta.
2. OCIJEDITE krumpire, isperite ih hladnom vodom i osušite papirnatim ručnicima.
3. DODAJTE krumpiru ulje, začine, sol i papar te sve zajedno promiješajte dok se krumpir i začini ne sjedine.
4. ODABERITE funkciju PREHEAT (brzo prethodno zagrijavanje) na Cosori Air Fryer fritezi, podesite temperaturu na 205 °C i zatim pritisnite funkciju START/PAUSE.
5. DODAJTE krumpire u prethodno zagrijanu posudu za prženje.
6. ODABERITE funkciju POMFRIT, namjestite temperaturu na 205 °C, vrijeme na 20 minuta i pritisnite START/PAUSE.
7. PROTRESITE košarice na pola pečenja (funkcija podsjetnika za protresanje obavijestit će vas kada!).
8. IZVADITE krumpiriće kada su gotovi.
9. POSLUŽITE uz kečap ili ranch umak.