PORCIJA
4
osobe
PRIPREMA
5
minuta
PEČENJE
10
minuta
SASTOJCI
- 4 kriške bijelog kruha debljine 38 mm, po mogućnosti starog
- 2 jaja
- 60 ml mlijeka
- 15 ml javorovog sirupa
- 2 ml ekstrakta vanilije
- 38 g šećera
- 3 g mljevenog cimeta
- Javorov sirup, za posluživanje
- Šećer u prahu, za posipanje
- Neljepljivi sprej za kuhanje(pečenje)
PRIPREMA
1. IZREŽITE svaku krišku kruha na trećine tako da dobijete 12 komada. Stavite na stranu.
2. UMIJEŠAJTE jaja, mlijeko, javorov sirup i vaniliju.
3. ODABERITE funkciju PREHEAT (brzo prethodno zagrijavanje) na fritezi, namjestite temperaturu na 175 °C i zatim pritisnite funkciju START/PAUSE. Ostavite da se friteza zagrije.
4. UMOČITE štapiće kruha u smjesu od jaja i rasporedite u prethodno zagrijanu fritezu. Štapiće francuskog tosta obilno poprskajte sprejom za kuhanje (pečenje).
5. PECITE štapiće 10 minuta na 175 °C. Preokrenite ih na pola pečenja.
6. POMIJEŠAJTE šećer i cimet u zdjedlu. Stavite na stranu.
7. PREMAŽITE štapiće francuskog tosta mješavinom cimeta i šećera kada završite s pečenjem.
8. POSPITE šećerom u prahu i poslužite s javorovim sirupom.