PORCIJA
8
osoba
PRIPREMA
30
minuta
KUHANJE
50
minuta
SASTOJCI
- 45 mililitara maslinovog ulja
- 1 luk, narezan na kockice
- 1⁄2 žličice soli, plus još po želji
- 2 režnja češnjaka, mljevena
- 1 list lovora
- 2 žlice harissa paste
- 185 grama nekuhane basmati riže, isprane
- 6 Medjool datulja, očišćenih od koštica i narezanih na kockice
- 1 naranča, očišćena od korice i soka
PRIPREMA
1. POSTAVITE način rada na Sauté na COSORI kuhalu za rižu, podesite vrijeme na 10 minuta, zatim dodirnite Start.
2. DODAJTE maslinovo ulje, luk i dobar prstohvat soli i pirjajte 8 minuta.
3. DODAJTE nasjeckani češnjak i lovorov list te propirjajte još 2 minute.
4. DODAJTE harissa pastu, basmati rižu, datulje, narančine korice i 1⁄2 žličice soli i promiješajte da se sjedini.
5. DODAJTE sok jedne naranče u mjernu posudu, zatim dodajte dovoljno vode da bude ukupno 315 mililitara tekućine. Dodajte tekućinu u rižu.
6. POTOPITE sva zrnca riže tako da miješate vodu kako biste uhvatili eventualno zalijepljenu rižu.
7. ODABERITE funkciju White Rice, postavite na Long Grain, zatim dodirnite Start.
8. PROMIJEŠAJTE rižu lopaticom za rižu kad je gotova, zatim poslužite.