PORCIJA
3
osobe
PRIPREMA
3
minute
PEČENJE
14
minuta
SASTOJCI
- 3 jaja
- 6 ploški dimljene slanine narezane na kockice
- 60 g mladog špinata, opranog
- 120 ml slatkog vrhnja
- 15 g parmezana, naribanog
- Sol i papar po ukusu
- Neljepljivi sprej za kuhanje(pečenje)
PRIPREMA
1. ODABERITE funkciju PREHEAT (brzo prethodno zagrijavanje) na fritezi, namjestite temperaturu na 175 °C i zatim pritisnite funkciju START/PAUSE.
2. NASPREJATE tri keramičke posude veličine 76 mm neprianjajućim sprejom za kuhanje (pečenje).
3. STAVITE 1 jaje u svaku podmazanu posudu.
4. PECITE slaninu u tavi dok ne postane hrskava, oko 5 minuta.
5. DODAJTE špinat i kuhajte dok ne uvene, oko 2 minute.
6. UMIJEŠAJTE vrhnje i parmezan. Kuhajte 2 do 3 minute.
7. ULIJTE smjesu špinata, vrhnja, parmezana i slanine na vrh jaja.
8. STAVITE posudu u prethodno zagrijanu fritezu i pecite 4 minute na 175 °C, dok se bjelanjak potpuno ne stegne.
9. ZAČINITE po ukusu solju i paprom i poslužite toplo.