Koristeći našu web stranicu, odobravate upotrebu kolačića u skladu s Pravilima o kolačićima.

Japanske mesne okruglice

PORCIJA
4
osobe

PRIPREMA
15
minuta

PEČENJE
10
minuta

SASTOJCI

  • 450 g mljevene junetine
  • 15 ml sezamovog ulja
  • 18 ml miso paste
  • 10 listića svježe metvice, sitno nasjeckane
  • 4 mladog luka, sitno nasjeckanog
  • 5 g soli
  • 1 g crnog papra
  • 45 ml soja umaka
  • 45 ml mirina
  • 45 ml vode
  • 5 g smeđeg šećera

PRIPREMA

1. POMIJEŠAJTE mljevenu govedinu, sezamovo ulje, miso pastu, listove mente, mladi luk, sol i papar dok se sve dobro ne sjedini.

2. DODAJTE malo sezamovog ulja na ruke i oblikujte smjesu u okruglice od 51 mm. Trebali biste dobiti oko 8 mesnih okruglica.

3. OSTAVITE mesne okruglice da se stegne u hladnjaku 10 minuta.

4. NAPRAVITE glazuru za mesne okruglice miješajući sojin umak, mirin, vodu i smeđi šećer. Stavite na stranu.

5. ODABERITE funkciju PREHEAT (brzo prethodno zagrijavanje) na Cosori Air Fryer fritezi i zatim pritisnite START/PAUSE.

6. POREDAJTE ohlađene polpete u zagrijanu posudu za pečenje.

7. ODABERITE STEAK (odrezak), podesite vrijeme na 10 minuta i zatim pritisnite START/PAUSE.

8. IZVADITE mesne okruglice kada su gotove.

9. POSLUŽITE mesne okruglice s umakom.

Pridružite se Cosori zajednic

COSORI air fryer - iskustva, savjeti i recepti

Link