PORCIJA
4
osobe
PRIPREMA
15
minuta
PEČENJE
10
minuta
SASTOJCI
- 450 g mljevene junetine
- 15 ml sezamovog ulja
- 18 ml miso paste
- 10 listića svježe metvice, sitno nasjeckane
- 4 mladog luka, sitno nasjeckanog
- 5 g soli
- 1 g crnog papra
- 45 ml soja umaka
- 45 ml mirina
- 45 ml vode
- 5 g smeđeg šećera
PRIPREMA
1. POMIJEŠAJTE mljevenu govedinu, sezamovo ulje, miso pastu, listove mente, mladi luk, sol i papar dok se sve dobro ne sjedini.
2. DODAJTE malo sezamovog ulja na ruke i oblikujte smjesu u okruglice od 51 mm. Trebali biste dobiti oko 8 mesnih okruglica.
3. OSTAVITE mesne okruglice da se stegne u hladnjaku 10 minuta.
4. NAPRAVITE glazuru za mesne okruglice miješajući sojin umak, mirin, vodu i smeđi šećer. Stavite na stranu.
5. ODABERITE funkciju PREHEAT (brzo prethodno zagrijavanje) na Cosori Air Fryer fritezi i zatim pritisnite START/PAUSE.
6. POREDAJTE ohlađene polpete u zagrijanu posudu za pečenje.
7. ODABERITE STEAK (odrezak), podesite vrijeme na 10 minuta i zatim pritisnite START/PAUSE.
8. IZVADITE mesne okruglice kada su gotove.
9. POSLUŽITE mesne okruglice s umakom.