PORCIJA
6
osoba
PRIPREMA
20
minuta
KUHANJE
2
sata i 14 minuta
SASTOJCI
- 3 kriške sirove slanine, narezane na kockice
- 1 luk, nasjeckan
- 4 stabljike celera, nasjeckane
- 1 korijen peršina, oguljen i nasjeckan
- 3 mrkve, oguljene i nasjeckane
- 1 žuti krumpir, oguljen i nasjeckan
- 4 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
- Sol, po želji
- Svježe mljeveni crni papar, po želji
- 1 lovorov list
- 3 grančice svježeg timijana
- 454 grama suhih grašaka, ispranih i pregledanih
- 1,4 litara pileće juhe s niskim udjelom soli ili vode
PRIPREMA
1. POSTAVITEMode na Sauté na COSORI kuhalu za rižu, podesite vrijeme na 14 minuta, zatim dodirnite Start.
2. DODAJTE u unutarnji lonac slaninu narezanu na kockice i kuhajte 4 minute ili dok ne porumeni i postane hrskava. Premjestite slaninu u manju zdjelu pomoću šupljikave žlice.
3. DODAJTE luk, celer, pastrnjak, mrkvu, krumpir i češnjak zajedno s dobrim prstohvatom soli i papra. Kuhajte 10 minuta.
4. DODAJTE u unutarnji lonac lovorov list, listiće majčine dušice, kuhanu slaninu, suhi grašak i juhu ili vodu.
5. POSTAVITE način rada na Soup, podesite vrijeme na 2 sata, zatim dodirnite Pokreni.
6. KUŠAJTE juhu kad je gotova i prema potrebi posolite i popaprite, a zatim poslužite.