PORCIJA
3
osobe
PRIPREMA
12
sati
KUHANJE
30
minuta
SASTOJCI
- 1 paket graška (200 grama)
- 1 žličica sode bikarbone
- Sol, po želji
- Šećer, po želji
- Sladni ocat, za posluživanje (po želji)
PRIPREMA
1. ISPERITE grašak u vodi, a zatim ga stavite u veliku zdjelu. Zatim prokuhajte 650 mililitara vode preliti preko graška i dodajte sobu bikarbonu.
2. OSTAVITE da se grašak namače na sobnoj temperaturi 12 sati ili preko noći.
3. NAKON namakanja grašak temeljito isperite.
4. STAVITE grašak i 473 mililitara vode u unutarnji lonac COSORI kuhala za rižu.
5. POSTAVITE način rada na Jam/Sauce, podesite vrijeme na 30 minuta, zatim dodirnite Start. Ostavite poklopac otvoren dok se grašak kuha kako bi voda mogla ispariti dok grašak postaje mekan.
6. GRAŠAK začiniti solju ili šećerom po želji, na temelju vaših preferencija.
7. PO ŽELJI grašak poslužite sa sladnim octom.