PORCIJA
4
kolačića
PRIPREMA
35
minuta
PEČENJE
8
minuta
REMOULADE UMAK
- 55 g majoneze
- 15 g kapara, opranih i ocijeđenih
- 5 g slatkih kiselih krastavaca,mljevenih
- 5 g crvenog luka, sitno nasjeckanog
- 8 ml soka od limuna
- 8 g Dijon senfa
- Sol i papar, po ukusu
KOLAČIĆI OD RAKOVA
- 1 veliko jaje, istučeno
- 17 g majoneze
- 11 g Dijon senfa
- 5 ml Worcestershire umaka
- 2 g začina Old Bay
- 2 g soli
- Prstohvat bijelog papra
- Prstohvat kajenskog papra
- 26 g sitno narezanog celera
- 45 g crvene paprike, sitno nasjeckane
- 8 g svježeg peršina, sitno nasjeckana
- 227 g mesa rakova
- 28 g panko krušnih mrvica
- Neljepljivi sprej za kuhanje (pečenje
PRIPREMA
1. MIJEŠAJTE sve sastojke za remoulade umak dok se sve dobro ne sjedini. Stavite na stranu.
2. UMIJEŠAJTE jaja, majonezu, senf, Worcestershire umak, Old Bay začine, sol, bijeli papar, kajenski papar, celer, papriku i peršin.
3. UMIJEŠAJTE lagano meso rakova u smjesu jaja dok se sve dobro ne sjedini.
4. POSIPAJTE panko krušne mrvice po smjesi od rakova i nježno miješajte dok se krušne mrvice dobro ne sjedine.
5. OBLIKUJTE mješavinu rakova u 4 pljeskavice i ohladite u hladnjaku 30 minuta.
6. ODABERITE funkciju PREHEAT (brzo prethodno zagrijavanje) na Cosori Air Fryer fritezi i zatim pritisnite funkciju START/PAUSE.
7. OBLOŽITE prethodno zagrijane košarice papirom za pečenje. Poprskajte kolačiće od rakova sprejom za kuhanje (pečenje) i nježno ih položite na papir.
8. PECITE kolačiće od rakova na 205 °C 8 minuta, dok ne porumene.
9. PREOKRENITE kolačiće od rakova na pola pečenja.
10. POSLUŽITE uz remulade umak.