PORCIJA
2
osobe
PRIPREMA
10
minuta
SUŠENJA
20
minuta
SASTOJCI
- 1 manja glavica luka narezana na kolutove debljine 13 mm i odvojena na kolutiće
- 84 g panko krušnih mrvica
- 2 g dimljene paprike
- 5 g soli
- 2 jaja
- 224 ml mlaćenice
- 60 g višenamjenskog brašna
- Neljepljivi sprej za kuhanje (pečenje)
PRIPREMA
1. NAREŽITE luk na kolutiće debljine 13 mm i slojeve razdvojite na kolutiće.
2. POMIJEŠAJTE krušne mrvice, papriku i sol u zdjeli. stavite na stranu.
3. UMUTITE jaja i mlaćenicu dok se potpuno ne izmiješaju.
4. UVALJAJTE u brašno svaki kolut luka. Umočite u razmućena jaja, a zatim u smjesu od krušnih mrvica.
5. ODABERITE pfunkciju PREHEAT (brzo prethodno zagrijavanje) na Cosori Air Fryer fritezi, podesite temperaturu na 190 °C i zatim pritisnite funkciju START/PAUSE.
6. POPRSKAJTE obilno kolutove luka sprejom za kuhanje (pečenje).
7. SLOŽITE kolutove luka u jednom sloju u prethodno zagrijane košarice friteze i pecite u serijama na 190 °C 10 minuta dok ne porumene. Obavezno upotrijebite sprej za kuhanje (pečenje) između kako biste bili sigurni da su jednoliko pečeni.
8. POSLUŽITE s vašim omiljenim umakom.