Koristeći našu web stranicu, odobravate upotrebu kolačića u skladu s Pravilima o kolačićima.

Krumpir hasselback

PORCIJA
4
osobe

PRIPREMA
3
minute

PEČENJE
40
minuta

SASTOJCI

  • 4 crvena krumpira srednje veličine, oprana i naribana
  • 30 ml maslinovog ulja
  • 12 g soli
  • 1 g crnog papra
  • 1 g češnjaka u prahu
  • 28 g maslaca, otopljenog
  • 8 g svježe nasjeckanog peršina, za ukras

PRIPREMA

1. OPERITE i naribajte krompir te ga osušite papirnatim ručnikom.

2. IZREŽITE proreze, međusobno udaljene 6 mm, u krumpir, zaustavite se neposredno prije nego što zarežete do kraja, tako da kriške ostanu spojene oko 13 mm na dnu krumpira.

3. ODABERITE funkciju PREHEAT (brzo prethodno zagrijavanje) na Cosori Air Fryer fritezi, podesite temperaturu na 175 °C i zatim pritisnite funkciju START/PAUSE.

4. PREMAŽITE krumpir maslinovim uljem i ravnomjerno začinite solju, crnim paprom i češnjakom u prahu.

5. DODAJTE krumpir u prethodno zagrijanu fritezu i pecite 30 minuta na 175 °C.

6. PREMAŽITE krumpir topljenim maslacem i pecite još 10 minuta na 175 °C.

7. UKRASITE svježe nasjeckanim peršinom.

Pridružite se Cosori zajednic

COSORI air fryer - iskustva, savjeti i recepti

Link