Koristeći našu web stranicu, odobravate upotrebu kolačića u skladu s Pravilima o kolačićima.

Ljepljiva piletina s pet začina

PORCIJA
2
osobe

PRIPREMA
2
sata i 5 minuta

PEČENJE
12
minuta

SASTOJCI

  • 48 g hoisin umaka (kineski umak)
  • 18 g umaka od kamenica
  • 3 češnja češnjaka sitno naribana
  • 5 g kineskog five-spice praha
  • 60 ml meda
  • 30 ml tamnog soja umaka
  • 4 pileća batka, bez kostiju s kožom

PRIPREMA

1. POMIJEŠAJTE u velikoj zdjeli hoisin umak, umak od kamenica, češnjak, kineski five-spice prah, 30 ml meda i 20 ml tamnog soja umaka. Dodajte pileće batake i miješajte dok se dobro ne prekriju. Marinirajte najmanje 2 sata.

2. ODABERITE funkciju PREHEAT (brzo prethodno zagrijavanje) na Cosori Air Fryer fritezi. namjestite na temperaturu od 195 °C i zatim pritisnite funkciju START/PAUSE.

3. STAVITE pileće batake u prethodno zagrijane košarice friteze.

4. ODABERITE CHICKEN (piletina), podesite vrijeme na 12 minuta i zatim pritisnite START/PAUSE.

5. POMIJEŠAJTE preostali med i soja umak zajedno u maloj posudi.

6. PREMAŽITE vrh piletine umakom od meda i soje nakon 8 minuta pečenja, zatim vratite u fritezu i završite s pečenjem nakon 4 minute.

7. POSLUŽITE uz kinesku brokulu kuhanu na pari i rižu.

 

Pridružite se Cosori zajednic

COSORI air fryer - iskustva, savjeti i recepti

Link