PORCIJA
6
osoba
PRIPREMA
50
minuta
KUHANJE
30
minuta
SASTOJCI
- 226 grama svježeg tune ili tune žutoperke, sitno nasjeckane.
- 2 žlice japanske majoneze
- 11⁄2 žlice sriracha ili po želji
- 1 žlica soja umaka
- 1⁄2 žlice sezamovog ulja
- 1 žličica rižinog octa
- 1⁄4 žličice soli
- 8 nori listova, prepolovljenih
- 1 avokado, oguljen, bez koštica i isjeckan na dugačke tanke trake <
- 1 krastavac, oguljen i isjeckan na dugačke tanke trake
- 2 mjerice riže kratkog zrna<
- 78 mililitara rižinog octa
- 2 žlice šećera <
- 1⁄2 žlice soli
- Ribež<
- Cjedilo s finom mrežicom
PRIPREMA
1. POMIJEŠAJTE tunu, majonezu, srirachu, sojin umak, sezamovo ulje i rižinski ocat u srednjoj zdjeli, zatim prekrijte i stavite u hladnjak dok ne budete spremni koristiti.
2. UPOTRIJEBITE mjernu čašu COSORI kako biste stavili 2 šalice kratkog rižinog zrna u finu mrežastu cjediljku.
3. ISPERITE i ocijedite rižu kroz finu mrežastu cjediljku dok voda ne postane bistra, zatim stavite rižu u unutarnji lonac. Dodajte vodu u unutarnji lonac dok ne dosegne odgovarajuću razinu od 2 šalice.
4. PUSTITE da se riža natopi 30 minuta prije kuhanja.
5. ODABERITE funkciju "White Rice", postavite na Short Grain, zatim pritisnite Start.
6. STAVITE rižin ocat, šećer i sol na lagano vrenje u malu posudu, a zatim maknite s vatre.
7. PROMIJEŠAJTE rižu kad je gotova, zatim umiješajte smjesu octa dok je riža još topla.
8. DRŽITE komad nori alge ravnim u ruci i raširite žlicu tople riže preko sredine koristeći lopaticu za rižu u jednom brzom potezu. Stavite žlicu mješavine ljute tune, nekoliko komadića narezanih krastavaca i krišku avokada.
9. ZAMOTAJTE nori oko tune i nastavite motati tako da imate ravnu cijev s rižom u sredini.
10. PONOVITE postupak oblikovanja s preostalim sastojcima riže i punjenjem.
11. POSLUŽITE rolice kad su gotove.