Koristeći našu web stranicu, odobravate upotrebu kolačića u skladu s Pravilima o kolačićima.

Losos glaziran teriyaki umakom

PORCIJA
2
osobe

PRIPREMA
10
minuta

PEČENJE
8
minuta

TERIYAKI UMAK

  • 118 ml soja umaka
  • 50 g šećera
  • 1 g naribanog đumbira
  • 1 češanj češnjaka, zgnječen
  • 60 ml soka od naranče

LOSOS

  • 2 fileta lososa (148 g)
  • 20 ml biljnog ulja
  • Sol i bijeli papar, po ukusu

PRIPREMA

1. SJEDINITE sve sastojke za teriyaki umak u malom loncu za umak.

2. PUSTITE umak da prokuha, smanjite na pola i ostavite da se ohladi.

3. ODABERITE funkciju PREHEAT (brzo prethodno zagrijavanje) na Cosori Air Fryer fritezi, namjestite temperaturu na 175 °C i zatim pritisnite funkciju START/PAUSE.

4. PREMAŽITE losos uljem i začinite solju i bijelim paprom.

5. STAVITE losos u prethodno zagrijanu fritezu, s kožom prema dolje. Odaberite SEAFOOD (plodovi mora), podesite vrijeme na 8 minuta i zatim pritisnite START/PAUSE.

6. UKLONITE losos iz friteze kada završite. Pustite losos da odstoji 5 minuta, a zatim glazirajte teriyaki umakom.

7. POSLUŽITE na podlozi od bijele riže ili uz grilano povrće.

Pridružite se Cosori zajednic

COSORI air fryer - iskustva, savjeti i recepti

Link