PORCIJA
2
osobe
PRIPREMA
10
minuta
PEČENJE
8
minuta
TERIYAKI UMAK
- 118 ml soja umaka
- 50 g šećera
- 1 g naribanog đumbira
- 1 češanj češnjaka, zgnječen
- 60 ml soka od naranče
LOSOS
- 2 fileta lososa (148 g)
- 20 ml biljnog ulja
- Sol i bijeli papar, po ukusu
PRIPREMA
1. SJEDINITE sve sastojke za teriyaki umak u malom loncu za umak.
2. PUSTITE umak da prokuha, smanjite na pola i ostavite da se ohladi.
3. ODABERITE funkciju PREHEAT (brzo prethodno zagrijavanje) na Cosori Air Fryer fritezi, namjestite temperaturu na 175 °C i zatim pritisnite funkciju START/PAUSE.
4. PREMAŽITE losos uljem i začinite solju i bijelim paprom.
5. STAVITE losos u prethodno zagrijanu fritezu, s kožom prema dolje. Odaberite SEAFOOD (plodovi mora), podesite vrijeme na 8 minuta i zatim pritisnite START/PAUSE.
6. UKLONITE losos iz friteze kada završite. Pustite losos da odstoji 5 minuta, a zatim glazirajte teriyaki umakom.
7. POSLUŽITE na podlozi od bijele riže ili uz grilano povrće.