PORCIJA
2
osobe
PRIPREMA
35
minuta
PEČENJE
10
minuta
SASTOJCI
- 1 srednja jabuka, oguljena i narezana na komade veličine zalogaja
- 18 g granuliranog šećera
- 18 g neslanog maslaca
- 1 g mljevenog cimeta
- Prstohvat mljevenog muškatnog oraščića
- Prstohvat mljevene pimente
- 1 list prethodno pripremljenog tijesta za pitu
- 1 jaje, tučeno
- 5 ml mlijeka
PRIPREMA
1. SJEDINITE jabuke narezane na kockice, granulirani šećer, maslac, cimet, muškatni oraščić i piment zajedno u srednje velikoj tavi i zakuhajte na srednjoj vatri.
2. KUHAJTE 2 minute, zatim maknite s vatre.
3. OSTAVITE jabuke da se ohlade, bez poklopca, na sobnoj temperaturi 30 minuta.
4. IZREŽITE tijesto za pitu na krugove od 127 mm.
5. DODAJTE nadjev u sredinu svakog kruga kore za pitu i prstom nanesite vodu na vanjske krajeve. Ostat će nešto nadjeva.
6. PREKLOPITE svaku pitu, zatim pritisnite rubove (možete koristiti i alat za ukrasne nagužvane rubove) te izrežite mali prorez na vrhu.
7. STAVITE tanjur za hrskavost u košaricu Cosori Air Fryer friteze.
8. ODABERITE funkciju AIR FRY, podesite temperaturu na 175 °C i vrijeme na 10 minuta i zatim pritisnite START/PAUSE.
9. POMIJEŠAJTE jaje i mlijeko da dobijete smjesu od jaja i namažite vrhove svake pite.
10. ODABERITE funkciju BAKE, podesite temperaturu na 175 °C i vrijeme na 10 minuta i zatim pritisnite START/PAUSE.
11. IZVADITE pite iz friteze kada poprime zlatno smeđu boju.
12. OSTAVITE da se ohlade 5 minuta, a zatim poslužite.