Zašto je dobro kuhati na vrući zrak i uz minimalnu količinu ulja? To je nešto što gotovo da više i nije potrebno objašnjavati, budući da ovaj sve popularniji oblik kuhanja nije samo ekonomičan, već je i vrlo zdrav. U ovom članku detaljnije donosimo zašto biste trebali početi što je prije moguće, ako to već niste učinili! Osim toga što su zdravi i brzi, modeli COSORI zapravo također nude mnogo raznovrsnosti jer možete pripremati široki raspon jela u vašem uređaju COSORI, od deserata do ozbiljnih glavnih jela.
Sada imamo još jedan model u asortimanu! Pored toga što je friteza na vrući zrak, COSORI Steel je opremljena još jednom funkcijom: sušenjem.
U ovom članku ćemo kratko sažeti što se isplati sušiti, zašto je dobro sušiti povrće, voće, meso ili pak gljive te ono najvažnije, zašto je mnogo bolje sušiti u fritezi COSORI Steel umjesto kupovanja dovršenih proizvoda u trgovini!
Sušenje je najstarija metoda očuvanja. Kruške, jabuke, jagode, kelj, tikvice, borovnice, pa čak i slanina ili goveđa slanina savršene su za sušenje. Tijekom postupka sušenja, tretirano povrće gubi na težini, budući da gubi većinu svog udjela vode, no zadržava svoju prehrambenu vrijednost jer samo uklanja vodu iz hrane uz zadržavanje većine vlakana i minerala.
Ako se redovito koristite ovom metodom, možete jesti prirodno i zdravo sušeno voće tijekom cijele godine, bez šećera ili dodanih aditiva.
Potrebno je voditi računa da sušite isključivo suhu hranu s relativno visokim udjelom suhe tvari i šećera te da tijekom sušenja ne propadnu. A voće koje odaberete uvijek mora biti zrelo, cjelovito i zdravo.
Zašto toliko pomno pregledavamo ambalažu sušenih stvari i čipsa koje kupujemo u trgovini? Zato što industrijska proizvodnja često upotrebljava kemikalije i otopine šećera za očuvanje boje i teksture hrane, a te su tvari često štetne po zdravlje. Uz COSORI Steel možemo pripremiti ukusne umake i čips vrlo brzo i jednostavno kod kuće.
Tako možemo biti sigurni da će na obiteljskom stolu biti zdrave stvari bez kemikalija, bilo da se radi o ukusnoj torti od šljiva, žitaricama za doručak sa sušenim višnjama ili višnje uz svježe voće ili večernje grickalice od tikvice ili čips od kelja.