PORCIJA
4
osobe
PRIPREMA
10
minuta
KUHANJE
9
minuta
SASTOJCI
- 1/2 žlice maslinovog ulja
- 1 mali ljutika, sitno nasjeckana
- 2 češnja češnjaka, tanko narezana
- 170 grama orzo tjestenine, suhe
- 60 mililitara bijelog vina
- 355 mililitara pileće juhe
- 73 grama engleskog graška
- 134 grama šparoga, narezane na komadiće duljine 12 milimetara
- 2 žlice neslanog maslaca
- 1 limun, nariban i iscijeđen
- Sol, po želji
- 6 do 7 svježih listova mente, nasjeckanih, za ukras
- 3 grama chevrea, izmrvljenog, za ukras
PRIPREMA
1. STAVITE maslinovo ulje u unutarnji lonac COSORI kuhala za rižu.
2. POSTAVITE Mode na Sauté, podesite vrijeme na 2 minute, zatim dodirnite Start.
3. DODAJTE ljutiku i češnjak u unutarnji lonac i pirjajte 1 minutu. Umiješajte orzo pa vino i pustite da se reducira na pola. Ulijte temeljac u unutarnji lonac, zatim dodirnite Cancel kada završite i zatvorite poklopac.
4. POSTAVITE Mode na Steam, podesite vrijeme na 7 minuta, a zatim dodirnite Start.
5. UMIJEŠAJTE grašak, šparoge, maslac, limunovu koricu, limunov sok i sol po želji kada na tajmeru preostane 3 minute.
6. POSLUŽITE orzo ukrašen listićima mente i chevreom.