PORCIJA
6
osoba
PRIPREMA
30
minuta
KUHANJE
60
minuta
SASTOJCI
- Sol, po potrebi
- 226 grama penne tjestenine
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1⁄4 luka, sitno narezanog na kockice
- 4 češnja češnjaka, mljevena
- 1⁄2 žličice crvenih papričica (po želji)
- Crni papar, svježe mljeveni, po potrebi
- 1 limenka cijelih pelata (794 grama), po mogućnosti San Marzano
- 12 svježih listova bosiljka, natrganih, podijeljenih
- 3⁄4 šalice sira Parmigiano Reggiano, svježe naribano, razdijeljeno
PRIPREMA
1. NAPUNITE unutarnji lonac COSORI kuhala za rižu s četvrtinom vode i stavite prstohvat soli. Zatvorite poklopac.
2. POSTAVITE Mode na Sauté, podesite vrijeme na 30 minuta, zatim dodirnite Start.
3. ZAKUHAJTE vodu pa dodajte penne tjesteninu i prokuhajte prema uputama na pakiranju.
4. OCIJEDITE tjesteninu i stavite je sa strane. Obrišite unutrašnjost lonac.
5. POSTAVITE Mode na Sauté, zatim dodirnite Start.
6. DODAJTE maslinovo ulje, luk, češnjak i crveni čili papričice, plus dobar prstohvat soli i papra. Pirjajte 5 minuta.
7. DODAJTE cijele pelate i sok, drobite ih rukom dok ih dodajete u lonac. U svaku konzervu dodajte malo vode i ulijte natrag u lonac kako biste izvukli što više soka iz konzerve.
8. DODAJTE dobar prstohvat soli i papra i pola natrganih listova bosiljka i promiješajte da se sjedini.
9. POSTAVITE način rada na Jam/Sauce, podesite vrijeme na 25 minuta, zatim dodirnite Start. Promiješajte umak povremeno.
10. PREBACITE skuhanu tjesteninu u umak kada je gotovo i dodajte pola naribanog parmezana i promiješajte da se sjedini.
11. PROBAJTE tjesteninu i po potrebi prilagodite začine.
12. POSLUŽITE tjesteninu u zdjelicama, prelivenu preostali naribanim parmezanom i listovima bosiljka.