PORCIJA
2-4
osobe
PRIPREMA
4 sata i 20
minuta
PEČENJE
10
minuta
SASTOJCI
- 123 g punomasnog grčkog jogurta
- 20 ml maslinovog ulja
- 2 g paprike
- 1 g kumina
- 1 g mljevene crvene paprike
- 1 limun, ocijeđen sok i korica
- 5 g soli
- 1 g svježe mljevenog crnog papra
- 4 češnja češnjaka, mljevena
- 454 g pilećih bataka, bez kostiju i kože, narezanih na komade od 38 mm
- 2 drvena ražnjića prepolovljena
- Neljepljivi sprej za kuhanje (pečenje)
PRIPREMA
1. POMIJEŠAJTE u velikoj zdjeli jogurt, maslinovo ulje, papriku, kumin, crvenu papriku, limunov sok, koricu limuna, sol, papar i češnjak.
2. DODAJTE piletinu u marinadu i marinirajte u hladnjaku najmanje 4 sata.
3. ODABERITE funkciju PREHEAT (brzo prethodno zagrijavanje) na Cosori Air Fryer fritezi i zatim pritisnite funkciju START/PAUSE.
4. MARINIRANE pileće batake narežite na komade od 38 mm i nabodite ih na prepolovljene ražnjiće.
5. STAVITE ražnjiće u prethodno zagrijanu fritezu i poprskajte ih sprejom za kuhanje (pečenje).
6. PECITE na 205 °C 10 minuta.