PORCIJA
4
osobe
PRIPREMA
35
minuta
KUHANJE
10
minuta
SASTOJCI
- 2 velika pileća prsa bez kostiju i kože, obrubljena i izrezana na komade od 2 cm
- ⅓ šalice običnog grčkog jogurta
- 2 žlice neutralnog ulja
- 2 žlice mješavine začina tikka masala
- 1 žlica košer soli
- 1 limeta, očišćena od korice i soka
- 2 režnja češnjaka, naribana
- 2 žličice svježeg đumbira, naribanog
- 1 crvena paprika, uklonjena rebra i sjemenke, izrezana na kvadratne komade od 2 cm
- 1 žuta paprika, uklonjena rebra i sjemenke, izrezana na kvadratne komade od 2 cm
- 1 crveni luk, izrezan na kvadratne komade od 2 cm
PRIPREMA
1. PROMIJEŠAJTE piletinu, jogurt, ulje, tikka masala začine, sol, koricu i sok limete, češnjak i đumbir u zdjeli i dobro promiješajte.
2. MARINIRAJTE poklopljeno na sobnoj temperaturi 30 minuta.
3. NABODITE komade piletine, paprike i luka ravnomjerno između metalnih ili drvenih ražnjića, naizmjenično dok gradite ražnjiće.
4. STAVITE tanjur za pečenje u košaru Cosori Smart Air Fryer.
5. ODABERITE funkciju predgrijavanja, zatim pritisnite Start/Pauza.
6. STAVITE ražnjiće na prethodno zagrijani tanjur za pečenje.
7. ODABERITE funkciju Steak, podesite vrijeme na 10 minuta, zatim pritisnite Start/Pause.
8. IZVADITE ražnjiće kada su gotovi, a zatim poslužite.