Koristeći našu web stranicu, odobravate upotrebu kolačića u skladu s Pravilima o kolačićima.

Pileći tikka ražnjići

PORCIJA
4
osobe

PRIPREMA
35
minuta

KUHANJE
10
minuta

SASTOJCI

  • 2 velika pileća prsa bez kostiju i kože, obrubljena i izrezana na komade od 2 cm
  • ⅓ šalice običnog grčkog jogurta
  • 2 žlice neutralnog ulja
  • 2 žlice mješavine začina tikka masala
  • 1 žlica košer soli
  • 1 limeta, očišćena od korice i soka
  • 2 režnja češnjaka, naribana
  • 2 žličice svježeg đumbira, naribanog
  • 1 crvena paprika, uklonjena rebra i sjemenke, izrezana na kvadratne komade od 2 cm
  • 1 žuta paprika, uklonjena rebra i sjemenke, izrezana na kvadratne komade od 2 cm
  • 1 crveni luk, izrezan na kvadratne komade od 2 cm

PRIPREMA

1. PROMIJEŠAJTE piletinu, jogurt, ulje, tikka masala začine, sol, koricu i sok limete, češnjak i đumbir u zdjeli i dobro promiješajte.

2. MARINIRAJTE poklopljeno na sobnoj temperaturi 30 minuta.

3. NABODITE komade piletine, paprike i luka ravnomjerno između metalnih ili drvenih ražnjića, naizmjenično dok gradite ražnjiće.

4. STAVITE tanjur za pečenje u košaru Cosori Smart Air Fryer.

5. ODABERITE funkciju predgrijavanja, zatim pritisnite Start/Pauza.

6. STAVITE ražnjiće na prethodno zagrijani tanjur za pečenje.

7. ODABERITE funkciju Steak, podesite vrijeme na 10 minuta, zatim pritisnite Start/Pause.

8. IZVADITE ražnjiće kada su gotovi, a zatim poslužite.

Pridružite se Cosori zajednic

COSORI air fryer - iskustva, savjeti i recepti

Link