Koristeći našu web stranicu, odobravate upotrebu kolačića u skladu s Pravilima o kolačićima.

Pizza Margherita

PORCIJA
4
osobe

PRIPREMA
10
minuta

KUHANJE
12
minuta

DOMAĆE TIJESTO ZA PIZZU

  • 1¾ šalice brašna za kruh, plus još za miješenje
  • ½ žličice granuliranog šećera
  • 1⅛ žličice instant suhog kvasca
  • 1 žličica košer soli
  • ¾ šalice tople vode (90°–110°F)
  • 1 žlica plus 1 žličica maslinovog ulja

UMAK OD RAJČICE

  • 1 limenka oguljene cijele San Marzano rajčice (28 unci)
  • 1½ žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • ½ žličice košer soli
  • ¼ žličice sušenog origana

PIZZA

  • 1 pripremljeno tijesto za pizzu
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 6 žlica umaka od rajčice
  • 1,5 unce svježe mozzarelle
  • 8-10 svježih listova bosiljka, grubo natrganih

PRIPREMA-DOMAĆA PIZZA

1. POMIJEŠAJTE brašno, šećer, kvasac i sol u zdjeli samostojećeg miksera s pričvršćenom kukom za tijesto i miješajte na maloj brzini dok se dobro ne sjedini.

2. DODAJTE toplu vodu i 1 žlicu maslinovog ulja i tucite dok se tijesto ne oblikuje u kuglu, oko 5 minuta.

3. STAVITE tijesto na lagano pobrašnjenu površinu i nježno ga umijesite u glatku, čvrstu kuglu.

4. PREMAŽITE veliku zdjelu s preostalom 1 žličicom maslinovog ulja.

5. DODAJTE tijesto, pokrijte zdjelu i ostavite da se diže dok se ne udvostruči. To će trajati oko 1 sat, ovisno o temperaturi u vašoj kuhinji.

6. IZVADITE tijesto na lagano pobrašnjenu površinu i podijelite na 2 jednaka dijela.

7. POKRIJTE čistom kuhinjskom krpom i ostavite 10 minuta prije nego što napravite pizzu.

PRIPREMA-PIZZA MARGHERITA

1. OCIJEDITE rajčice i sačuvajte tekućinu..

2. STAVITE rajčice, maslinovo ulje, sol i origano u procesor hrane ili blender i miksajte dok ne postane glatko. Začiniti po želji. Napomena: umak će trajati 1 tjedan u hladnjaku.

3. ODABERITE funkciju predgrijavanja na Cosori Air Fryer i pritisnite Start/Pause.

4. RAZVUCITE tijesto za pizzu u krug od 7 inča na pobrašnjenoj površini.

5. STAVITE tijesto za pizzu u prethodno zagrijanu fritezu. Premažite vrh s 1 žlicom maslinovog ulja.

6. POSTAVITE temperaturu na 400°F i vrijeme na 5 minuta, zatim pritisnite Start/Pauza.

7. PREOKRENITE tijesto za pizzu kad se tajmer isključi i pecite na 400°F dodatne 2 minute.

8. PREOKRENITE tijesto za pizzu kad se tajmer isključi i prelijte ga s 2 do 3 žlice umaka od rajčice. Koristite stražnju stranu žlice da je ravnomjerno rasporedite po površini, ostavljajući ½ inča prostora oko ruba kore.

9. POLOVICU mozzarelle izlomite na velike komade i nježno ih stavite na vrh umaka.

10. KUHAJTE na 400°F dodatnih 5 minuta

11. IZVADITE tijesto kada porumeni i sir se otopi.

12. POSPITE svježim bosiljkom i poslužite.

Pridružite se Cosori zajednic

COSORI air fryer - iskustva, savjeti i recepti

Link