PORCIJA
6
pogačica
PRIPREMA
10
minuta
SUŠENJA
12
minuta
SASTOJCI
- 240 g višenamjenskog brašna
- 50 g granuliranog šećera
- 8 g praška za pecivo
- 1 g soli
- 85 g maslaca, hladnog, narezanog na komadiće
- 85 g svježih borovnica
- 3 g svježeg đumbira, sitno naribanog
- 2 velika jaja
- 113 ml slatkog vrhnja
- 5 ml vode
- 4 ml ekstrakta vanilije
PRIPREMA
1. PROSIJTE brašno, šećer, prašak za pecivo i sol u veliku zdjelu.
2. IZREŽITEmaslac miješalicom za tijesto ili rukama i dodajte u brašno, miješajući dok smjesa ne nalikuje grubim mrvicama.
3. UMIJEŠAJTE borovnice u smjesu od brašna i stavite je na stranu.
4. UMUTITE vrhnje, 1 jaje i ekstrakt vanilije u posebnoj zdjeli.
5. UMIJEŠAJTE smjesu vrhnja u smjesu od brašna i miješajte dok se ne sjedini.
6. IZREŽITE pogačice okruglim kalupom za kekse debljine 38mm.
7. NANESITE smjesu od jaja napravljenu od 1 jajeta i vode na pogačice Stavite na stranu.
8. ODABERITE funkciju PREHEAT (brzo prethodno zagrijavanje) na fritezi, podesite temperaturu na 175 °C i pritisnite START/PAUSE.
9. OBLOŽITE prethodno zagrijane košarice friteze papirom za pečenje.
10. STAVITE pogačice na papir za pečenje i pecite ih 12 minuta na 175 °C, dok ne porumene.