Koristeći našu web stranicu, odobravate upotrebu kolačića u skladu s Pravilima o kolačićima.

Pogačice s đumbirom i borovnicama

PORCIJA
6
pogačica

PRIPREMA
10
minuta

SUŠENJA
12
minuta

SASTOJCI

  • 240 g višenamjenskog brašna
  • 50 g granuliranog šećera
  • 8 g praška za pecivo
  • 1 g soli
  • 85 g maslaca, hladnog, narezanog na komadiće
  • 85 g svježih borovnica
  • 3 g svježeg đumbira, sitno naribanog
  • 2 velika jaja
  • 113 ml slatkog vrhnja
  • 5 ml vode
  • 4 ml ekstrakta vanilije

PRIPREMA

1. PROSIJTE brašno, šećer, prašak za pecivo i sol u veliku zdjelu.

2. IZREŽITEmaslac miješalicom za tijesto ili rukama i dodajte u brašno, miješajući dok smjesa ne nalikuje grubim mrvicama.

3. UMIJEŠAJTE borovnice u smjesu od brašna i stavite je na stranu.

4. UMUTITE vrhnje, 1 jaje i ekstrakt vanilije u posebnoj zdjeli.

5. UMIJEŠAJTE smjesu vrhnja u smjesu od brašna i miješajte dok se ne sjedini.

6. IZREŽITE pogačice okruglim kalupom za kekse debljine 38mm.

7. NANESITE smjesu od jaja napravljenu od 1 jajeta i vode na pogačice Stavite na stranu.

8. ODABERITE funkciju PREHEAT (brzo prethodno zagrijavanje) na fritezi, podesite temperaturu na 175 °C i pritisnite START/PAUSE.

9. OBLOŽITE prethodno zagrijane košarice friteze papirom za pečenje.

10. STAVITE pogačice na papir za pečenje i pecite ih 12 minuta na 175 °C, dok ne porumene.

 

Pridružite se Cosori zajednic

COSORI air fryer - iskustva, savjeti i recepti

Link