PORCIJA
4
osobe
PRIPREMA
35
minuta
PEČENJE
10
minuta
AZIJSKA SALATA
- 175 g kupusa, nasjeckanog
- 1⁄4 sitno narezanog crvenog luka
- 1⁄2 mrkve, naribane
- 2 zelena luka, tanko narezana
- 2 g cilantra, nasjeckanog
- 30 ml rižinog vinskog octa
- 30 ml soja umaka
- 28 g smeđeg šećera
- 15 ml sezamovog ulja
- 14 g majoneze
- Sol i papar, po ukusu
PLJESKAVICE
- 454 g mljevenog purećeg mesa (85/15)
- 2 češnja češnjaka naribana
- 25 mm đumbira naribana
- 2 glavice mladog luka, sitno nasjeckane
- 32 g hoisin umaka
- 15 ml sojinog umaka
- 10 g sambal oelek umaka
- 3 g soli
- 1 g crnog papra
- 90 g panko mrvica
PRIPREMA
1. POMIJEŠAJTE u velikoj zdjeli kupus, luk, mrkvu, zeleni luk i korijander.
2. POMIJEŠAJTE u maloj zdjeli pjenasto ocat, sojin umak, smeđi šećer, sezamovo ulje, majonezu, sol i papar.
3. PRELIJTE povrće preljevom od octa i ostavite azijsku slanu marinirati 30 minuta.
4. POMIJEŠAJTE sve sastojke za pljeskavice u velikoj zdjeli dok se ne sjedine.
5. OBLIKUJTE 4 pljeskavice od pureće smjese i stavite u hladnjak da se ohladi.
6. ODABERITE funkciju PREHEAT (brzo prethodno zagrijavanje) na Cosori Air Fryer fritezi i zatim pritisnite funkciju START/PAUSE.
7. STAVITE pureće pljeskavice u prethodno zagrijanu fritezu.
8. PECITE 10 minuta na 205 °C.
9. POSLUŽITE na pecivima s azijskom salatom.