Od udobnih džempera do toplih napitaka, jesen nudi mnogo razloga za ljubav. Kako biste se prilagodili hladnijem vremenu, naši Cosori kuhari pripremili su 3 recepta za jesen koje možete isprobati u svojoj fritezi na zrak.
Začinjeni svinjski kotleti s ajvaricom od jabuka
Ovi dimljeni svinjski kotleti upareni su sa slatkim chutneyjem od jabuka za jednostavnu, ali ukusnu večeru. Friteza daje svinjskim odrescima laganu hrskavost izvana dok ih iznutra zadržava sočnima i mekanima. Za kuhanje vam treba samo 10 minuta, a ovo je recept koji ćete željeti imati pri ruci.
Količina: 2 porcije
Vrijeme pripreme: 22 minute
Vrijeme kuhanja: 10 minuta
SASTOJCI ZA CHUTNEY OD JABUKA:
- ½ žlice neslanog maslaca
- 2 jabuke, oguljene i narezane na kockice od ½ inča
- 1 žlica suhih brusnica
- 1 žlica smeđeg šećera
- 1 žlica jabučnog octa
- ½ žličice svježe naribanog đumbira
- ⅛ žličice mljevene suhe gorušice
- Prstohvat mljevene pimente
- Prstohvat soli
- 2 grančice majčine dušice, listove ukloniti
SASTOJCI ZA SVINJSKI KOTLET:
- 2 svinjska kotleta s kostima, debljine 1 inča
- 1 žličica soli
- ⅛ žličice chipotle čili papričice
- ¼ žličice češnjaka u prahu
- ¼ žličice mljevenog korijandera
- ½ žličice crnog papra
UPUTE:
1. Napravite chutney od jabuka dodavanjem maslaca u malu tavu na srednjoj vatri. Dodajte jabuku i pirjajte 4 minute. Dodajte preostale sastojke za ajvar i zakuhajte smjesu. Smanjite vatru na nisku i pirjajte s poklopcem 8 minuta ili dok jabuke ne omekšaju. Držite ajvar na toplom dok radite svinjske kotlete.
2. Odaberite funkciju predgrijavanja na Cosori Air Fryer i pritisnite Start/Pause.
3. Začinite obje strane svinjskih kotleta solju, chipotle chile paprom, češnjakom u prahu, korijanderom i paprom. Stavite svinjske odreske u prethodno zagrijanu košaru friteze.
4. Postavite temperaturu na 400°F i vrijeme na 10 minuta, zatim pritisnite Start/Pauza.
5. Izvadite kada unutarnja temperatura svinjetine bude 145°F. Ostavite svinjetinu da odstoji 5 minuta prije posluživanja.
6. Poslužite uz ajvar od jabuka.
Pečena tikvica od javora s narom i pistacijom
Spajajući tikvicu s javorovim sirupom, narom i pistacijom, ovaj zdravi prilog će oduševiti sve svojim kulinarskim umijećem, a istovremeno je brz i jednostavan za pripremu. Javorov sirup stvara ukusnu karamelizaciju na tikvici, dok nar i pistacio pružaju eksploziju boja.
Količina: 2 porcije
Vrijeme pripreme: 5 minuta
Vrijeme kuhanja: 15 minuta
SASTOJCI:
- 1 mala delicata tikva ili butternut tikva
- 1 žlica maslinovog ulja
- 1 žlica javorovog sirupa
- Sol i papar po želji
- 2 grančice majčine dušice, listove ukloniti
- 2 žlice sjemenki nara
- 2 žlice sjemenki pistacija, tostiranih i nasjeckanih
UPUTE:
1. Odaberite funkciju predgrijavanja na Cosori Air Fryer i pritisnite Start/Pause.
2. Ogulite tikvice ako koristite muškatnu tikvicu. Tikvu narežite na kolutiće od ¼ inča. Pokapajte maslinovim uljem, javorovim sirupom, soli, paprom i listićima timijana, a zatim pomiješajte.
3. Stavite tikvice u prethodno zagrijanu košaru friteze.
4. Odaberite unaprijed postavljeno Root Vegetables (Korjenasto povrće) na Cosori Air Fryer, podesite vrijeme na 15 minuta i pritisnite Start/Pause.
5. Izvadite tikvicu kada omekša i postane zlatna. Stavite tikvicu na tanjur za posluživanje. Pospite sjemenkama nara i pistacija.
Pumpkin Spice Latte kolačići
Ovi keksi su slatki i savršeno se uklapaju u jesensku temu. Inspirirani okusima bundeve i preliveni laganim krem sirom, djeca i odrasli jednako neće moći odoljeti ovim mekanih i pahuljastim keksićima.
Količina: 15 kolačića
Vrijeme pripreme: 40 minuta
Vrijeme kuhanja: 8 minuta
SASTOJCI ZA KEKSE:
- 1 štapić neslanog maslaca, sobne temperature
- ½ šalice smeđeg šećera
- ½ šalice granuliranog šećera
- 1 jaje
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- ½ šalice konzerviranog pirea od bundeve
- 1½ šalice integralnog pšeničnog brašna
- 1¼ žličice začina za pitu od bundeve, plus još za posipanje
- ½ žličice sode bikarbone
- ½ žličice praška za pecivo
- ¼ žličice košer soli
SASTOJCI ZA GLAZURU OD KREM SIRA:
- 2 unce krem sira, omekšalog
- 2 žlice neslanog maslaca, sobne temperature
- 1 šalica šećera u prahu
- Prstohvat soli
- ½ žličice ekstrakta vanilije
- ½ žlice javorovog sirupa
UPUTE:
1. Miksajte maslac i šećere zajedno u velikoj zdjeli električnom miješalicom 3 minute ili dok smjesa ne postane svijetla i pjenasta. Dodajte jaje, ekstrakt vanilije i pire od bundeve i tucite dok smjesa ne postane glatka. Dodajte brašno, začin za pitu od bundeve, sodu bikarbonu, prašak za pecivo i sol, pa lopaticom promiješajte da se sjedini. Ohladite tijesto 30 minuta.
2. Odaberite funkciju predgrijavanja na Cosori Air Fryer, podesite temperaturu na 320 ℉ i pritisnite Start/Pause.
3. Obložite unutarnju košaru friteze papirom za pečenje. Zagrabite tijesto u kuglice od 1½ žlice i stavite u košarice, međusobno razmaknute da se ne lijepe jedna za drugu. Morat ćete raditi u serijama.
4. Umetnite košaru u prethodno zagrijanu fritezu.
5. Odaberite unaprijed postavljenu postavku Pečenje na Cosori Air Fryer, podesite temperaturu na 320℉ i vrijeme na 8 minuta, zatim pritisnite Start/Pause.
6. Izvadite kolačiće i ponovite s preostalim tijestom. Ostavite kolačiće da se ohlade prije glazure.
7. Napravite glazuru miješajući sve sastojke za glazuru 3 minute ili dok ne postane svijetla i pahuljasta. Premažite vrh kolačića glazurom i pospite dodatnim začinima za pitu od bundeve.
Mini pite od bundeve
4 porcije
Vrijeme pripreme 5 min
Vrijeme kuhanja 13 min
SASTOJCI:
- 4 kupovne gotove kore za pitu od graham krekera, bez pečenja
- 7 ½ unci (1 šalica) pirea od bundeve
- 7 unci zaslađenog kondenziranog mlijeka
- 1 veliko jaje
- ¼ žličice začina za pitu od bundeve
- ¼ žličice košer soli
UPUTE:
1. Umutiti sve sastojke za nadjev dok ne postane glatko. Smjesu ravnomjerno ulijte u pripremljene kore graham krekera.
2. Stavite mini pite od bundeve u prethodno zagrijanu fritezu.
3. Postavite temperaturu na 300°F, vrijeme na 13 minuta, zatim pritisnite Start/Pause.
4. Izvadite pite kada se nadjev stegne, ali da još uvijek postoji lagano podrhtavanje.
5. Pustite da se pite ohlade na sobnoj temperaturi, a zatim ih spremite u hladnjak do posluživanja.
6. Ukrasite šlagom ili sitno nasjeckanim pekan orasima.