Sve više kućanstava pokušava jesti što zdraviju hranu. Međutim, mnogi ljudi u mađarskim kućanstvima još uvijek upotrebljavaju velike količine masti i ulja za kuhanje. U smanjenju navedenoga uvelike može pridonijeti kupovina friteze na vrući zrak COSORI, koja predstavlja izvrsnu alternativu drastičnom smanjenju hrane natopljene uljem u našoj prehrani.
Prženje u raznim uljima za kuhanje, ma koliko bili ukusni prženi krumpirići ili pržena jela, nije najbolja zamisao.
Većina nas svjesna je toga. Osjećamo se mučno kada konzumiramo previše ulja, a od doktora i nutricionista slušamo i čitamo na brojnim mjestima o bolestima koje pretjerana konzumacija ulja može prouzročiti. Ne ulazeći pretjerano u znanstvene pojedinosti u ovom članku, nažalost, možemo reći da je ulje za kuhanje prerađeni proizvod čija prerada ne donosi koristi osobi koja ga konzumira. Zbog toga po svaku cijenu treba izbjeći pretjeranu konzumaciju, budući da može izazvati ozbiljne bolesti, pretilost i slabost. Smatram da svi znamo kakav je osjećaj kada se jedva pomičemo nakon obroka ili ručka s hranom punom ulja. To nije dobar osjećaj i nije uopće zdravo.
No zašto se osjećamo toliko loše nakon što konzumiramo hranu koja sadrži previše ulja?
S jedne strane, kada je počnete zagrijavati, ona mijenja svoju strukturu i neke od masnih kiselina pretvaraju se u transmasne kiseline, koje nisu uopće dobre za krvožilni sustav. S druge strane, ako dugo vremena pržite hranu, ona proizvodi karcinogene produkte razgradnje.
Međutim, postoji razlog zašto volimo kuhati s uljem za kuhanje, a to je jer se zagrijava brzo i sve čini uistinu hrskavim. No koje je rješenje za taj problem?
Naš savjet jest da se prebacite na fritezu na vrući zrak COSORI!
Pomoću tog uređaja i dalje ćete moći konzumirati ukusnu i hrskavu hranu, ali u zdravijem obliku.
Bilo da se radi o sočnom mesu, lisnatom tijestu ili prilozima, friteza na vrući zrak COSORI omogućuje vam pripremu ovih jela bez ulja, brže i ukusnije. Za većinu jela potrebno vam je samo dovoljno ulja kako biste osigurali da vrući zrak koji kruži u stroju ne presuši hranu, već je ostavi ugodno mekanu tijekom kuhanja. Općenito, to znači od 90 do 95 posto manje potrošnje ulja u usporedbi s običnom fritezom.
DODATNI SAVJET: Elegendő csupán olajjal megpermetezni az ételeket. Dovoljno je jednostavno raspršivačem nanijeti ulje na hranu. Savršeni alat za to jest raspršivač ulja, koji raspršuje ulje što je savršenije moguće. Budući da je količina smanjena, to također znači da možete kupiti kvalitetnija i zdravija biljna ulja poput kokosova ulja ili ulja od avokada.
Tako možete dovesti kvalitetu vašeg prženja na vrući zrak na još višu razinu. To bi također mogao biti izvrstan početak velike promjene u načinu života! Kako bismo vas nastavili nadahnjivati receptima, neprekidno ćemo objavljivati nove ideje na našoj stranici ili u našoj popularnoj Facebook grupi.
Recite zbogom nezdravom načinu života u 2022. godini i zakoračajte savjesnijim putem u 2023. godini. U tome vam može pomoći friteza na vrući zrak COSORI!