PORCIJA
8-10
osoba
PRIPREMA
80
minuta
KUHANJE
12
minuta
GLAZURA OD KREM SIRA
- 120 g krem sira, sobne temperature
- 120 g šećera u prahu
- 114 g neslanog maslaca, sobne temperature
- 3 ml ekstrakta vanilije
ROLICE OD CIMETA
- 237 ml mlijeka, toplog
- 57 g neslanog maslaca, otopljenog
- 50 g bijelog šećera
- ½ paketića aktivnog suhog kvasca
- 280 g višenamjenskog brašna, plus više za posipanje
- 2 g praška za pecivo
- 6 g soli
- 57 g neslanog maslaca, omekšalog
- 100 g tamno smeđeg šećera
- 7 g mljevenog cimeta
PRIPREMA
1. MIJEŠAJTE sve sastojke za glazuru dok se dobro ne sjedine i dok ne bude grudica. Stavite na stranu.
2. SJEDINITE toplo mlijeko, rastopljeni maslac, bijeli šećer i aktivni suhi kvasac u velikoj zdjeli i ostavite da nabuja 1 minutu.
3. UMIJEŠAJTE višenamjensko brašno, prašak za pecivo i sol te miješajte dok se dobro ne sjedini.
4. POKRIJTE krpom te ostavite 1 sat na toplom mjestu.
5. UMIJESITE tijesto na pobrašnjenoj podlozi i razvaljajte na debljinu od ¼ inča.
6. NAMAŽITE tijesto omekšalim maslacem, a odozgo pospite tamno smeđim šećerom i cimetom.
7. UROLAJTE čvrsto tijesto u rolu, počevši od duljeg ruba.
8. IZREŽITE tijesto na kriške od 25 do 38 mm, stavite na lim premazan maslacem i pokrijte krpom 30 minuta.
9. ODABERITE funkciju PREHEAT (brzo prethodno zagrijavanje) na Cosori Air Fryer fritezi, podesite temperaturu na 165 °C i zatim pritisnite funkciju START/PAUSE.
10. POLOŽITE kolutiće cimeta na papir za pečenje i stavite u prethodno zagrijanu fritezu.
11. PECITE kolutiće s cimetom na 165 °C 12 minuta.
12. RAZMAŽITE glazuru od krem sira po vrhu kada završite s pečenjem.