PORCIJA
2
osobe
PRIPREMA
5
minuta
PEČENJE
6
minuta
SASTOJCI
- 1 ribeye odrezak (473 g), bez kosti
- 20 ml maslinovog ulja
- 5 g soli
- 1 g crnog papra
- 110 g kiselog vrhnja
- 40 g pripremljenog bijelog hrena,ocijeđenog
- 2 g vlasca, svježe nasjeckanog
- 1 mala ljutika, mljevena
- 1⁄2 limuna, iscijeđenog
- Sol i papar, po ukusu
- Tostirana peciva sa sezamom, za posluživanje
- Rikola, za posluživanje
- Luk kozjak, narezan na ploške, za posluživanje
PRIPREMA
1. ODABERITE funkciju PREHEAT (brzo prethodno zagrijavanje) na Cosori Air Fryer fritezi i zatim pritisnite START/PAUSE.
2. PREMAŽITE ribeye odrezak maslinovim uljem i začinite solju i paprom..
3. STAVITE odrezak u prethodno zagrijanu fritezu.
4. ODABERITE STEAK i zatim pritisnite funkciju START/PAUSE.
5. POMIJEŠAJTE u maloj posudi kiselo vrhnje, hren, vlasac, ljutiku i limunov sok.
6. ZAČINITE kremu od hrena solju i paprom po ukusu.
7. IZVADITE meso iz friteze kada završite s pečenjem i ostavite da odstoji 5 do 10 minuta prije rezanja.
8. STAVITE sendvič dodavanjem malo kreme od hrena u donju lepinju zajedno s mladom rikulom, narezanom ljutikom i narezanim odreskom.