PORCIJA
4
osobe
PRIPREMA
15
minute
KUHANJE
52
minute
SASTOJCI
- 1 žlica maslinovog ulja
- 1 luk, tanko narezan
- Sol, po želji
- 1 žličica mljevenog kurkume
- 2 žličice curry praška
- 3 žlice tajlandske crvene curry paste
- 2 žlice koncentrata od rajčice
- 1 konzerva kokosovog mlijeka (382 grama) bez šećera
- 1/2 žlice ribljeg umaka
- 2 žličice smeđeg šećera
- 2 konzerve slanutka (454 grama svaka), ocijeđenog i ispranog
- 30 grama svježeg korijandera, grubo nasjeckanog
- Basmati riža, kuhana na pari, za posluživanje
PRIPREMA
1. POSTAVITE način rada na Saute na kuhalu za rižu COSORI, podesite vrijeme na 12 minuta, zatim dodirnite Start.
2. DODAJTE ulje u unutarnji lonac, zatim dodajte luk i prstohvat soli. Pirjajte 10 minuta.
3. DODAJTE kurkumu, curry prah, curry pastu, i pastu od rajčice i kuhajte dodatne 2 minute.
4. DODAJTE kokosovo mlijeko, riblji umak, smeđi šećer, i slanutak i promiješajte da se sjedini.
5. POSTAVITE Mode na Slow Cook, podesite vrijeme na 40 minuta, zatim dodirnite Start.
6. OTVORITE poklopac i umiješajte svježi korijander kada je gotovo. Dodajte sol i papar po želji.
7. POSLUŽITE skuhani slanutak preko basmati riže.