PORCIJA
2-4
osobe
PRIPREMA
35
minuta
PEČENJE
8
minuta
SASTOJCI
- 8 g kukuruznog škroba
- 118 ml vode
- 60 ml sojinog umaka
- 55 g svijetlo smeđeg šećera
- 1 češanj češnjaka, samljeven
- 2 g naribanog đumbira
- Crni papar, po ukusu
- 454 g lungića narezanog na kockice od 38 mm
- 2 drvena ražnjića, prepolovljena
- Neljepljivi sprej za kuhanje(pečenje)
- Sol i papar, po ukusu
PRIPREMA
1. UMIJEŠAJTE kukuruzni škrob i vodu.
2. POMIJEŠAJTEkašu od kukuruznog škroba, soja umak, smeđi šećer, češnjak i đumbir u malom loncu. Kuhajte umak na jakoj vatri dok ne prokuha i ne zgusne se oko 5 minuta.
3. ZAČINITE umak po ukusu crnim paprom i ostavite da se ohladi.
4. NABODITE ravnomjerno svinjetinu na drvene ražnjiće.
5. MARINIRAJTE narezanu svinjetinu u malo pripremljenog teriyaki umaka 30 minuta.
6. ODABERITE funkciju PREHEAT (brzo prethodno zagrijavanje) na Cosori Air Fryer fritezi i zatim pritisnite funkciju START/PAUSE.
7. STAVITE ražnjiće u prethodno zagrijanu fritezu i poprskajte ih sprejom za kuhanje (pečenje).
8. ODABERITE STEAK (odrezak), podesite na 8 minuta i zatim pritisnite START/PAUSE.
9. PREMAZUJTE ražnjiće teriyaki umakom svake 2 minute tijekom pečenja.
10. ZAČINITE solju i paprom po želji i poslužite.