PORCIJA
6
osoba
PRIPREMA
30
minuta
KUHANJE
40
minuta
SASTOJCI
- 170 grama nekuhane kvinoje, isprane
- 1⁄2 žličice soli, plus još po želji
- 3 žlice svježeg soka od limuna
- 1 češanj češnjaka, samljeven
- 118 mililitara ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- Crni papar, svježe mljeveni, po želji
- 1 veliki kiseli krastavac, izrezan na komade od 6 milimetara
- 341 gram cherry rajčica, prepolovljenih
- 40 grama svježeg peršina, nasjeckanog
- 8 grama svježe metvice, nasjeckane
- 1 ljutika, tanko narezana
PRIPREMA
1. STAVITE kvinoju, 1⁄2 žličice soli i 473 mililitara vode u unutarnji lonac COSORI kuhala za rižu..
2. POTOPITE svu kvinoju miješajući vodu kako biste uhvatili eventualno zalijepljene dijelove kvinoje.
3. ODABERITE funkciju Grains, postavite na Quinoa, a zatim dodirnite Start.
4. OTVORITE poklopac kad je gotovo i razmrsite kvinoju vilicom. Prenesite kvinoju u veliku posudu za miješanje i pustite da se hladi 20 minuta.
5. UMUTITE sok od limuna i češnjak u maloj posudi. Postupno umiješajte maslinovo ulje. Preljev po želji začinite solju i paprom.
6. POMIJEŠAJTE 60 mililitara preljeva s kvinojom i promiješajte da se sjedini.
7. DODAJTE krastavce, rajčice, začinsko bilje i narezanu ljutiku i promiješajte da se sjedini. Začinite po želji solju i paprom. Prelijte preostalim preljevom po vrhu i promiješajte da se sjedini.
8. POSLUŽITE na sobnoj temperaturi ili ohlađeno.