PORCIJA
4-5
osoba
PRIPREMA
10
minuta
PEČENJE
7
minuta
SASTOJCI
- 454 g ribe tilapije, narezane na trake debljine 38 mm
- 52 g žutog kukuruznog brašna
- 1 g mljevenog kima
- 1 g čilija u prahu
- 2 g češnjaka u prahu
- 1 g luka u prahu
- 3 g soli
- 1 g crnog papra
- Neljepljivi sprej za kuhanje(pečenje)
- Kukuruzne tortilje
- Tartar umak, za posluživanje
- Kriške limete, za dekoraciju
PRIPREMA
1. IZREŽITE ribu tilapiju na trake debljine 38 mm.
2. PROMIJEŠAJTE kukuruzno brašno i začine u plitkoj posudi.
3. PREMAŽITE riblje trakice začinjenim kukuruznim brašnom. Odložite u hladnjak.
4. ODABERITE funkciju PREHEAT (brzo prethodno zagrijavanje) na Cosori Air Fryer fritezi, namjestite temperaturu na 175 °C i zatim pritisnite funkciju START/PAUSE.
5. POPRSKAJTE premazanu ribu obilato sprejem za kuhanje (pečenje) i stavite u prethodno zagrijanu fritezu.
6. ODABERITE SEAFOOD (plodovi mora), podesite vrijeme na 7 minuta i zatim pritisnite START/PAUSE.
7. OKRENITE ribu na pola pečenja.
8. POSLUŽITE ribu na kukuruznim tortiljama s tartar umakom i malo limete.