PORCIJA
4
osobe
PRIPREMA
10
minute
KUHANJE
35
minuta
SASTOJCI
- 2 mjerice riže kratkog zrna
- 4 žumanjka
- 4 žličice soja umaka
- 2 žličice mirina, za posluživanje (po želji)
- Sol, po ukusu
- Furikake, za posluživanje
- 1 prstohvat MSG praha, za posluživanje (po želji)
- Hondashi, za posluživanje (po želji)
- Sito s finom mrežicom
PRIPREMA
1. POMOĆU COSORI mjerne posude dodajte 2 šalice riže kratkog zrna u sitno sito.
2. OPERITE i ocijedite rižu pomoću finog sita dok voda ne postane bistra, zatim stavite rižu u unutarnji lonac COSORI kuhala za rižu.
3. UNUTARNJI lonac napunite vodom dok ne dođe do odgovarajuće crte za punjenje 2 šalice.
4. ODABERITE funkciju Bijela riža, postavite na Kratko zrno, zatim dodirnite Start.
5. PODIJELITE toplu, kuhanu rižu u zdjelice za posluživanje i napravite udubljenje u sredini svakog brda riže. Stavite žumanjak u sredinu svake kuglice i pokapajte žličicu soja umaka oko žumanjka, zajedno s 1⁄2 žličice mirina po želji.
6. ŽUMANJAK štapićima umiješajte u rižu, dobro promiješajte da riža postane kremasta. Začinite po ukusu solju, furikakeom, MSG prahom i hondashijem, a zatim poslužite.