PORCIJA
4
osobe
PRIPREMA
10
minuta
KUHANJE
24
minuta
SASTOJCI
- 4 velika jaja
- 128 grama svježeg naribanog Pecorino Romano sira, plus još za posluživanje
- 1 i 1/2 žličica svježe mljevenog crnog papra, plus još za posluživanje
- Sol, po potrebi
- 453 grama suhe tjestenine, poput špageta ili bucatinia
- 113 grama guanciale (dimljenog svinjskog obraza), sitno narezanog
PRIPREMA
1. UMUTITE jaja, Pecorino Romano sir i papar zajedno u srednjoj posudi dok se potpuno ne sjedine.
2. NAPUNITE unutarnji lonac COSORI kuhala za rižu četvrtinom vode i obilno začinite solju
3. POSTAVITE način rada na "Sauté", prilagodite vrijeme na 22 minute, zatim dodirnite "Start". Zatvorite poklopac kako biste ubrzali proces ključanja, ali svakih nekoliko minuta provjerite je li voda zavrijala.
4. STAVITE tjesteninu u vodu čim počne ključati. Kuhajte tjesteninu dok ne bude al dente, a zatim je stavite u zdjelu. Sačuvajte 1/4 šalice škrobne vode od tjestenine i bacite preostalu vodu.
5. POSTAVITE način rada na "Sauté", prilagodite vrijeme na 2 minute, zatim dodirnite "Start".
6. STAVITE guanciale u unutarnji lonac i dinstajte ga dok ne postane hrskavo i dok se masnoća ne istopi, a zatim dodajte špagete.
7. POSTAVITE način rada na "Keep Warm" (Održavanje topline)
8. PRELIJTE smjesu jaja i sira preko špageta i promiješajte špagete pomoću hvataljki dok smjesa ne postane kremasta i glatka, dodajući škrobnu vodu po potrebi kako biste razrijedili umak.
9. UKRASITE s dodatnim crnim paprom i Pecorino Romanom, zatim poslužite.