PORCIJA
4
osobe
PRIPREMA
8
minuta
KUHANJE
12
minuta
SASTOJCI
- 296 grama debelog poha (zgnječene riže)
- 2 žlice biljnog ulja, podijeljenih
- 42 grama kikirikija
- 1/2 žlice sjemenki korijandera
- 1/2 žlice sjemenki kima
- 1 žličica gorušice
- 8 listova curryja
- 1/2 luka, sitno nasjeckanog
- 1 zelena papričica, sitno nasjeckana
- 1 srednji krumpir, sitno narezan
- 1 žličica kurkume
- Kriške limuna, za posluživanje
- Sol, po želji
- Korijander, nasjeckan, za ukras
PRIPREMA
1. STAVITE pohu u fino mrežasto cjedilo i ispirite pod tekućom vodom dok voda ne bude bistra, a zatim ostavite sa strane.
2. STAVITE jednu žlicu ulja u unutarnji lonac COSORI kuhalo za rižu.
3. POSTAVITE mode na Sauté, podesite vrijeme na 12 minuta, zatim dodirnite Start.
4. DODAJTE kikiriki i zatim kuhajte 3 minute, izvadite na tanjur obložen papirnatim ručnikom.
5. DODAJTE preostalu žlicu ulja, a zatim sjemenke korijandera, kumina i gorušice i pirjajte 3 minute dok ne zamirišu, počinju pucati. Umiješajte curry lišće, luk i chilli papričicu i kuhajte 4 minute dok luk ne postane proziran dodajte krumpir i zatvorite poklopac na 2 minute ili dok krumpir ne omekša.
6. OTVORITE poklopac i dodajte kurkumu i pohu i promiješajte, zatim začinite solju i iscijedite kriške limuna po želji.
7. UKRASITE kikirikijem i korijanderom, zatim poslužite.