Koristeći našu web stranicu, odobravate upotrebu kolačića u skladu s Pravilima o kolačićima.

Prženi patlidžani i gljive

PORCIJA
2
osobe

PRIPREMA
10
minuta

PEČENJE
12
minuta

SASTOJCI

  • 1⁄2 većeg patlidžana, izrezanog na kockice veličine 25 milimetara
  • 7 Cremini gljiva, prerezanih na četvrtine
  • 30 ml soja sosa
  • 15 g hoisin sosa
  • 15 g meda
  • 7 ml rižinog vinskog octa
  • 1 g sezamovog ulja
  • Kuhana riža (za prilog)
  • 1 pero luka, nasjeckano, za dekoraciju

PRIPREMA

1. STAVITE sve sastojke, osim riže i pera luka u posudu.

2. MARINIRAJTE patlidžan i gljive oko 0 minuta na sobnoj temperaturi.

3. OCIJEDITE sastojke iz marinade, a marinadu bacite.

4. STAVITE patlidžan i gljive direktno u košaricu Cosori Air Fryer friteze, bez tanjura za hrskavo pečenje.

5. ODABERITE funkciju VEGGIES, podesite vrijeme na 12 minuta i zatim pritisnite START/PAUSE.

6. UKLONITE patlidžan i gljive iz friteze, poslužite preko kuhane riže i sve zajedno ukrasite nasjeckanim perom luka.

Pridružite se Cosori zajednic

COSORI air fryer - iskustva, savjeti i recepti

Link