Koristeći našu web stranicu, odobravate upotrebu kolačića u skladu s Pravilima o kolačićima.

Francuski tost štapići

PORCIJA
4
osobe

PRIPREMA
5
minuta

PEČENJE
10
minuta

SASTOJCI

  • 4 kriške bijelog kruha debljine 38 mm, po mogućnosti starog
  • 2 jaja
  • 60 ml mlijeka
  • 15 ml javorovog sirupa
  • 2 ml ekstrakta vanilije
  • 38 g šećera
  • 3 g mljevenog cimeta
  • Javorov sirup, za posluživanje
  • Šećer u prahu, za posipanje
  • Neljepljivi sprej za kuhanje(pečenje)

PRIPREMA

1. IZREŽITE svaku krišku kruha na trećine tako da dobijete 12 komada. Stavite na stranu.

2. UMIJEŠAJTE jaja, mlijeko, javorov sirup i vaniliju.

3. ODABERITE funkciju PREHEAT (brzo prethodno zagrijavanje) na fritezi, namjestite temperaturu na 175 °C i zatim pritisnite funkciju START/PAUSE. Ostavite da se friteza zagrije.

4. UMOČITE štapiće kruha u smjesu od jaja i rasporedite u prethodno zagrijanu fritezu. Štapiće francuskog tosta obilno poprskajte sprejom za kuhanje (pečenje).

5. PECITE štapiće 10 minuta na 175 °C. Preokrenite ih na pola pečenja.

6. POMIJEŠAJTE šećer i cimet u zdjedlu. Stavite na stranu.

7. PREMAŽITE štapiće francuskog tosta mješavinom cimeta i šećera kada završite s pečenjem.

8. POSPITE šećerom u prahu i poslužite s javorovim sirupom.

Pridružite se Cosori zajednic

COSORI air fryer - iskustva, savjeti i recepti

Link