Koristeći našu web stranicu, odobravate upotrebu kolačića u skladu s Pravilima o kolačićima.

Jaja pečena u keramičkoj zdjeli

PORCIJA
3
osobe

PRIPREMA
3
minute

PEČENJE
14
minuta

SASTOJCI

  • 3 jaja
  • 6 ploški dimljene slanine narezane na kockice
  • 60 g mladog špinata, opranog
  • 120 ml slatkog vrhnja
  • 15 g parmezana, naribanog
  • Sol i papar po ukusu
  • Neljepljivi sprej za kuhanje(pečenje)

PRIPREMA

1. ODABERITE funkciju PREHEAT (brzo prethodno zagrijavanje) na fritezi, namjestite temperaturu na 175 °C i zatim pritisnite funkciju START/PAUSE.

2. NASPREJATE tri keramičke posude veličine 76 mm neprianjajućim sprejom za kuhanje (pečenje).

3. STAVITE 1 jaje u svaku podmazanu posudu.

4. PECITE slaninu u tavi dok ne postane hrskava, oko 5 minuta.

5. DODAJTE špinat i kuhajte dok ne uvene, oko 2 minute.

6. UMIJEŠAJTE vrhnje i parmezan. Kuhajte 2 do 3 minute.

7. ULIJTE smjesu špinata, vrhnja, parmezana i slanine na vrh jaja.

8. STAVITE posudu u prethodno zagrijanu fritezu i pecite 4 minute na 175 °C, dok se bjelanjak potpuno ne stegne.

9. ZAČINITE po ukusu solju i paprom i poslužite toplo.

Pridružite se Cosori zajednic

COSORI air fryer - iskustva, savjeti i recepti

Link