Koristeći našu web stranicu, odobravate upotrebu kolačića u skladu s Pravilima o kolačićima.

Mongolska pileća krilca

PORCIJA
2-4
osobe

PRIPREMA
15
minuta

PEČENJE
25
minuta

SASTOJCI

  • 680 g pilećih krilaca
  • 30 ml biljnog ulja
  • Sol i papar, po ukusu
  • 60 ml soja umaka s niskim sadržajem natrija
  • 85 g meda
  • 20 ml rižinog vinskog octa
  • 15 g Sriracha
  • 3 češnja češnjaka, mljevena
  • 4 g svježeg đumbira, naribanog
  • 1 mladi luk, nasjeckan, za ukras

PRIPREMA

1. ODABERITE PREHEAT na Cosori Air Fryer, namjestite na 195°C i pritisnite START/PAUZA.

2. IZMIJEŠAJTE pileća krilca, ulje, sol i papar dok se dobro ne prekriju.

3. STAVITE obložena pileća krilca u prethodno zagrijanu fritezu.

4. ODABERITE CHICKEN i pritisnite START/PAUSE.

5. POMIJEŠAJTE sojin umak, med, rižin vinski ocat, Sriracha, češnjak i đumbir u loncu.

6. KUHAJTE na laganoj vatri dok se okusi ne stope i glazura malo smanji,oko 10 minuta.

7. PREMJESTITE nakon 20 minuta, u veliku zdjelu i prelijte ih glazurom.

8. VRATITE krilca u košariu friteze i dovršite kuhanje preostalih 5 minuta.

9. UKRASITE zelenim lukom i poslužite.

 

Pridružite se Cosori zajednic

COSORI air fryer - iskustva, savjeti i recepti

Link