Koristeći našu web stranicu, odobravate upotrebu kolačića u skladu s Pravilima o kolačićima.

Pržena piletina

PORCIJA
2
osobe

PRIPREMA
2
sata

PEČENJE
25
minuta

SASTOJCI

  • 2 pileća batka
  • 2 pileća zabatka s kostima i kožom
  • 224 ml mlaćenice
  • 180 g višenamjenskog brašna
  • 3 g češnjaka u prahu
  • 3 g luka u prahu
  • 3 g paprike
  • 2 g crnog ili bijelog papra
  • 5 g soli
  • 40 ml ulja
  • Neljepljivi sprej za kuhanje (pečenje)

PRIPREMA

1. POMIJEŠAJTE pileće batake, zabatke i mlaćenicu u vrećicu sa zatvaračem. Marinirajte 1-11⁄2 sat.

2. POMIJEŠAJTE u zdjeli brašno, začine i sol.

3. IZVADITE pileće batake i zabatke ravno iz vrećice i uvaljajte ih u brašno. Provjerite je li piletina potpuno pokrivena. Zatim stavite na rešetku za hlađenje 15 minuta.

4. ODABERITE funkciju PREHEAT (brzo prethodno zagrijavanje) na Cosori Air Fryer fritezi. namjestite na temperaturu od 195 °C i zatim pritisnite funkciju START/PAUSE.

5. UTAPKAJTE kuhinjsku četku u ulje i nježno premažite pileće batake i zabatke sa svake strane.

6. STAVITE batake i zabatke u prethodno zagrijanu fritezu.

7. ODABERITE CHICKEN (piletina), podesite vrijeme na 12 minuta i zatim pritisnite START/PAUSE.

8. PREOKRENITE piletinu na pola pečenja i poprskajte sprejom za kuhanje (pečenje).

9. OSTAVITE da se ohladi 5 minuta kada je gotovo, a zatim poslužite.

 

Pridružite se Cosori zajednic

COSORI air fryer - iskustva, savjeti i recepti

Link