Koristeći našu web stranicu, odobravate upotrebu kolačića u skladu s Pravilima o kolačićima.

Škampi na cajunski način

PORCIJA
2-3
osobe

PRIPREMA
3
minute

PEČENJE
5
minuta

SASTOJCI

  • 6 g soli
  • 2 g dimljene paprike
  • 2 g češnjaka u prahu
  • 2 g talijanskog začina
  • 2 g čilija u prahu
  • 1 g luka u prahu
  • 1 g kajenskog papra
  • 1 g crnog papra
  • 1 g suhe majčine dušice
  • 454 g velikih škampa, oguljenih i očišćenih
  • 30 ml maslinovog ulja
  • Kriške limete, za posluživanje

PRIPREMA

1. ODABERITE funkciju PREHEAT (brzo prethodno zagrijavanje) na Cosori Air Fryer fritezi, namjestite temperaturu na 190 °C i zatim pritisnite funkciju START/PAUSE.

2. PROMIJEŠAJTE sve začine u velikoj zdjeli. Stavite na stranu.

3. PREMAŽITE škampe maslinovim uljem dok se škampi ravnomjerno ne oblože.

4. POSIPAJTE mješavinu začina po škampima i miješajte dok se dobro ne prekriju.

5. STAVITE škampe u prethodno zagrijanu fritezu.

6. ODABERITE SHRIMP (škampi), podesite vrijeme na 5 minuta i zatim pritisnite START/PAUSE.

7. PROTRESITE košaricu na pola pečenja (funkcija Shake Reminder za protresanje obavijestit će vas kada!).

8. POSLUŽITE s kriškama limete.

 

Pridružite se Cosori zajednic

COSORI air fryer - iskustva, savjeti i recepti

Link