Koristeći našu web stranicu, odobravate upotrebu kolačića u skladu s Pravilima o kolačićima.

Svinjski ražnjići teriyaki

PORCIJA
2-4
osobe

PRIPREMA
35
minuta

PEČENJE
8
minuta

SASTOJCI

  • 8 g kukuruznog škroba
  • 118 ml vode
  • 60 ml sojinog umaka
  • 55 g svijetlo smeđeg šećera
  • 1 češanj češnjaka, samljeven
  • 2 g naribanog đumbira
  • Crni papar, po ukusu
  • 454 g lungića narezanog na kockice od 38 mm
  • 2 drvena ražnjića, prepolovljena
  • Neljepljivi sprej za kuhanje(pečenje)
  • Sol i papar, po ukusu

PRIPREMA

1. UMIJEŠAJTE kukuruzni škrob i vodu.

2. POMIJEŠAJTEkašu od kukuruznog škroba, soja umak, smeđi šećer, češnjak i đumbir u malom loncu. Kuhajte umak na jakoj vatri dok ne prokuha i ne zgusne se oko 5 minuta.

3. ZAČINITE umak po ukusu crnim paprom i ostavite da se ohladi.

4. NABODITE ravnomjerno svinjetinu na drvene ražnjiće.

5. MARINIRAJTE narezanu svinjetinu u malo pripremljenog teriyaki umaka 30 minuta.

6. ODABERITE funkciju PREHEAT (brzo prethodno zagrijavanje) na Cosori Air Fryer fritezi i zatim pritisnite funkciju START/PAUSE.

7. STAVITE ražnjiće u prethodno zagrijanu fritezu i poprskajte ih sprejom za kuhanje (pečenje).

8. ODABERITE STEAK (odrezak), podesite na 8 minuta i zatim pritisnite START/PAUSE.

9. PREMAZUJTE ražnjiće teriyaki umakom svake 2 minute tijekom pečenja.

10. ZAČINITE solju i paprom po želji i poslužite.

 

Pridružite se Cosori zajednic

COSORI air fryer - iskustva, savjeti i recepti

Link