Koristeći našu web stranicu, odobravate upotrebu kolačića u skladu s Pravilima o kolačićima.

Čips od sirovih kukuruza

PORCIJA
4
osobe

PRIPREMA
15
minuta

DEHIDRACIJA
12
sati

SASTOJCI

  • 2 klip kukuruza, oljuštenog
  • 112 g zlatnih lanenih sjemenki
  • 60 ml vode
  • 3 g soli
  • 1 g češnjaka u prahu
  • POTREBAN PRIBOR: Blender

PRIPREMA

1. IZREŽITE zrna iz klipa kukuruza.

2. POMIJEŠAJTE zrna kukuruza, lanene sjemenke, vodu, sol i češnjak u prahu u blender i miksajte sve dok smjesa ne postane glatka.

3. IZREŽITE 2 komada papira za pečenje tako da odgovaraju veličini ladica Cosori dehidratora.

4. RASPOREDITE tijesto debljine 3 milimetra po limovima obloženim papirom za pečenje.

5. SUŠITE tijesto na temperaturi od 75 °C 8 do 12 sati ili dok ne postane hrskavo.

6. IZVADITE pažljivo tijesto s pergament papira nakon 6 sati.

7. POLOŽITE ga na ravnu površinu i narežite na manje komade, u obliku čipsa ili krekera

8. STAVITE ga izravno na pladanj i sušite preostalo vrijeme.

 

Pridružite se Cosori zajednic

COSORI air fryer - iskustva, savjeti i recepti

Link