
PORCIJA
4
osobe

PRIPREMA
10
minuta

KUHANJE
57
minuta
SASTOJCI
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 luk, nasjeckan
- 3 stabljike celera, nasjeckane
- 2 mrkve, nasjeckane
- 3 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
- Sol, po potrebi
- 300 grama bundeve (butternut), narezane na kockice
- 1/4 žličice crvenih čilij papričica
- 1 konzerva bijelih grahorica (425 grama), ocijeđenih i ispranih
- 60 grama nekuhane kinoje, isprane
- 2 grančice svježeg timijana
- 1 lovorov list
- 1,4 litara povrtnog temeljca ili vode
- 120 grama svježeg baby špinata
- Svježe mljeveni crni papar, po želji
PRIPREMA
1. POSTAVITE Mode na Sauté na COSORI kuhalu za rižu, podesite vrijeme na 12 minuta, zatim dodirnite Start.
2. DODAJTE maslinovo ulje u unutarnji lonac, zatim dodajte luk, celer, mrkvu i češnjak plus dobar prstohvat soli. Pirjajte 10 minuta, zatim dodajte bundevu i ljuskice crvenog čilija i pirjajte 2 minute.
3. DODAJTE grah, kvinoju, majčinu dušicu, lovorov list i juhu ili vodu i promiješajte da se sjedini.
4. POSTAVITE Mode na Soup, podesite vrijeme na 45 minuta, a zatim dodirnite Start.
5. OTVORITE poklopac kad je gotovo, dodajte listove špinata i promiješajte da uvene. Začinite po želji sa soli i paprom, pa poslužite.