Koristeći našu web stranicu, odobravate upotrebu kolačića u skladu s Pravilima o kolačićima.

Pileći ražnjići od jogurta

PORCIJA
2-4
osobe

PRIPREMA
4 sata i 20
minuta

PEČENJE
10
minuta

SASTOJCI

  • 123 g punomasnog grčkog jogurta
  • 20 ml maslinovog ulja
  • 2 g paprike
  • 1 g kumina
  • 1 g mljevene crvene paprike
  • 1 limun, ocijeđen sok i korica
  • 5 g soli
  • 1 g svježe mljevenog crnog papra
  • 4 češnja češnjaka, mljevena
  • 454 g pilećih bataka, bez kostiju i kože, narezanih na komade od 38 mm
  • 2 drvena ražnjića prepolovljena
  • Neljepljivi sprej za kuhanje (pečenje)

PRIPREMA

1. POMIJEŠAJTE u velikoj zdjeli jogurt, maslinovo ulje, papriku, kumin, crvenu papriku, limunov sok, koricu limuna, sol, papar i češnjak.

2. DODAJTE piletinu u marinadu i marinirajte u hladnjaku najmanje 4 sata.

3. ODABERITE funkciju PREHEAT (brzo prethodno zagrijavanje) na Cosori Air Fryer fritezi i zatim pritisnite funkciju START/PAUSE.

4. MARINIRANE pileće batake narežite na komade od 38 mm i nabodite ih na prepolovljene ražnjiće.

5. STAVITE ražnjiće u prethodno zagrijanu fritezu i poprskajte ih sprejom za kuhanje (pečenje).

6. PECITE na 205 °C 10 minuta.

 

Pridružite se Cosori zajednic

COSORI air fryer - iskustva, savjeti i recepti

Link