![](https://cosori.cdn.shoprenter.hu/custom/cosori/image/cache/w130h141q100np1/receptek_ikonok/ikon-airfryer-oppskrifter-370x400.png?v=null.1643047201)
PORCIJA
2-4
osobe
![](https://cosori.myshoprenter.hu/custom/cosori/image/cache/w130h141q100np1/receptek_ikonok/airfryer-oppskrifter-klokke-370x400.png)
PRIPREMA
4 sata i 20
minuta
![](https://cosori.myshoprenter.hu/custom/cosori/image/cache/w130h141q100np1/receptek_ikonok/airfryer-oppskrifter-klokke-370x400.png)
PEČENJE
10
minuta
SASTOJCI
- 123 g punomasnog grčkog jogurta
- 20 ml maslinovog ulja
- 2 g paprike
- 1 g kumina
- 1 g mljevene crvene paprike
- 1 limun, ocijeđen sok i korica
- 5 g soli
- 1 g svježe mljevenog crnog papra
- 4 češnja češnjaka, mljevena
- 454 g pilećih bataka, bez kostiju i kože, narezanih na komade od 38 mm
- 2 drvena ražnjića prepolovljena
- Neljepljivi sprej za kuhanje (pečenje)
PRIPREMA
1. POMIJEŠAJTE u velikoj zdjeli jogurt, maslinovo ulje, papriku, kumin, crvenu papriku, limunov sok, koricu limuna, sol, papar i češnjak.
2. DODAJTE piletinu u marinadu i marinirajte u hladnjaku najmanje 4 sata.
3. ODABERITE funkciju PREHEAT (brzo prethodno zagrijavanje) na Cosori Air Fryer fritezi i zatim pritisnite funkciju START/PAUSE.
4. MARINIRANE pileće batake narežite na komade od 38 mm i nabodite ih na prepolovljene ražnjiće.
5. STAVITE ražnjiće u prethodno zagrijanu fritezu i poprskajte ih sprejom za kuhanje (pečenje).
6. PECITE na 205 °C 10 minuta.