Koristeći našu web stranicu, odobravate upotrebu kolačića u skladu s Pravilima o kolačićima.

Juha od povrća i kvinoje

PORCIJA
4
osobe

PRIPREMA
10
minuta

KUHANJE
57
minuta

SASTOJCI

  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 luk, nasjeckan
  • 3 stabljike celera, nasjeckane
  • 2 mrkve, nasjeckane
  • 3 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
  • Sol, po potrebi
  • 300 grama bundeve (butternut), narezane na kockice
  • 1/4 žličice crvenih čilij papričica
  • 1 konzerva bijelih grahorica (425 grama), ocijeđenih i ispranih
  • 60 grama nekuhane kinoje, isprane
  • 2 grančice svježeg timijana
  • 1 lovorov list
  • 1,4 litara povrtnog temeljca ili vode
  • 120 grama svježeg baby špinata
  • Svježe mljeveni crni papar, po želji

PRIPREMA

1. POSTAVITE Mode na Sauté na COSORI kuhalu za rižu, podesite vrijeme na 12 minuta, zatim dodirnite Start.

2. DODAJTE maslinovo ulje u unutarnji lonac, zatim dodajte luk, celer, mrkvu i češnjak plus dobar prstohvat soli. Pirjajte 10 minuta, zatim dodajte bundevu i ljuskice crvenog čilija i pirjajte 2 minute.

3. DODAJTE grah, kvinoju, majčinu dušicu, lovorov list i juhu ili vodu i promiješajte da se sjedini.

4. POSTAVITE Mode na Soup, podesite vrijeme na 45 minuta, a zatim dodirnite Start.

5. OTVORITE poklopac kad je gotovo, dodajte listove špinata i promiješajte da uvene. Začinite po želji sa soli i paprom, pa poslužite.

 

Pridružite se Cosori zajednic

COSORI air fryer - iskustva, savjeti i recepti

Link