Koristeći našu web stranicu, odobravate upotrebu kolačića u skladu s Pravilima o kolačićima.

Penne s rajčicama i bosiljkom

PORCIJA
6
osoba

PRIPREMA
30
minuta

KUHANJE
60
minuta

SASTOJCI

  • Sol, po potrebi
  • 226 grama penne tjestenine
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1⁄4 luka, sitno narezanog na kockice
  • 4 češnja češnjaka, mljevena
  • 1⁄2 žličice crvenih papričica (po želji)
  • Crni papar, svježe mljeveni, po potrebi
  • 1 limenka cijelih pelata (794 grama), po mogućnosti San Marzano
  • 12 svježih listova bosiljka, natrganih, podijeljenih
  • 3⁄4 šalice sira Parmigiano Reggiano, svježe naribano, razdijeljeno

PRIPREMA

1. NAPUNITE unutarnji lonac COSORI kuhala za rižu s četvrtinom vode i stavite prstohvat soli. Zatvorite poklopac.

2. POSTAVITE Mode na Sauté, podesite vrijeme na 30 minuta, zatim dodirnite Start.

3. ZAKUHAJTE vodu pa dodajte penne tjesteninu i prokuhajte prema uputama na pakiranju.

4. OCIJEDITE tjesteninu i stavite je sa strane. Obrišite unutrašnjost lonac.

5. POSTAVITE Mode na Sauté, zatim dodirnite Start.

6. DODAJTE maslinovo ulje, luk, češnjak i crveni čili papričice, plus dobar prstohvat soli i papra. Pirjajte 5 minuta.

7. DODAJTE cijele pelate i sok, drobite ih rukom dok ih dodajete u lonac. U svaku konzervu dodajte malo vode i ulijte natrag u lonac kako biste izvukli što više soka iz konzerve.

8. DODAJTE dobar prstohvat soli i papra i pola natrganih listova bosiljka i promiješajte da se sjedini.

9. POSTAVITE način rada na Jam/Sauce, podesite vrijeme na 25 minuta, zatim dodirnite Start. Promiješajte umak povremeno.

10. PREBACITE skuhanu tjesteninu u umak kada je gotovo i dodajte pola naribanog parmezana i promiješajte da se sjedini.

11. PROBAJTE tjesteninu i po potrebi prilagodite začine.

12. POSLUŽITE tjesteninu u zdjelicama, prelivenu preostali naribanim parmezanom i listovima bosiljka.

 

Pridružite se Cosori zajednic

COSORI air fryer - iskustva, savjeti i recepti

Link