Koristeći našu web stranicu, odobravate upotrebu kolačića u skladu s Pravilima o kolačićima.

Tabule salata s kvinojom

PORCIJA
6
osoba

PRIPREMA
30
minuta

KUHANJE
40
minuta

SASTOJCI

  • 170 grama nekuhane kvinoje, isprane
  • 1⁄2 žličice soli, plus još po želji
  • 3 žlice svježeg soka od limuna
  • 1 češanj češnjaka, samljeven
  • 118 mililitara ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • Crni papar, svježe mljeveni, po želji
  • 1 veliki kiseli krastavac, izrezan na komade od 6 milimetara
  • 341 gram cherry rajčica, prepolovljenih
  • 40 grama svježeg peršina, nasjeckanog
  • 8 grama svježe metvice, nasjeckane
  • 1 ljutika, tanko narezana

PRIPREMA

1. STAVITE kvinoju, 1⁄2 žličice soli i 473 mililitara vode u unutarnji lonac COSORI kuhala za rižu..

2. POTOPITE svu kvinoju miješajući vodu kako biste uhvatili eventualno zalijepljene dijelove kvinoje.

3. ODABERITE funkciju Grains, postavite na Quinoa, a zatim dodirnite Start.

4. OTVORITE poklopac kad je gotovo i razmrsite kvinoju vilicom. Prenesite kvinoju u veliku posudu za miješanje i pustite da se hladi 20 minuta.

5. UMUTITE sok od limuna i češnjak u maloj posudi. Postupno umiješajte maslinovo ulje. Preljev po želji začinite solju i paprom.

6. POMIJEŠAJTE 60 mililitara preljeva s kvinojom i promiješajte da se sjedini.

7. DODAJTE krastavce, rajčice, začinsko bilje i narezanu ljutiku i promiješajte da se sjedini. Začinite po želji solju i paprom. Prelijte preostalim preljevom po vrhu i promiješajte da se sjedini.

8. POSLUŽITE na sobnoj temperaturi ili ohlađeno.

 

Pridružite se Cosori zajednic

COSORI air fryer - iskustva, savjeti i recepti

Link