Koristeći našu web stranicu, odobravate upotrebu kolačića u skladu s Pravilima o kolačićima.

Tamago Kake Gohan

PORCIJA
4
osobe

PRIPREMA
10
minute

KUHANJE
35
minuta

SASTOJCI

  • 2 mjerice riže kratkog zrna
  • 4 žumanjka
  • 4 žličice soja umaka
  • 2 žličice mirina, za posluživanje (po želji)
  • Sol, po ukusu
  • Furikake, za posluživanje
  • 1 prstohvat MSG praha, za posluživanje (po želji)
  • Hondashi, za posluživanje (po želji)
  • Sito s finom mrežicom

PRIPREMA

1. POMOĆU COSORI mjerne posude dodajte 2 šalice riže kratkog zrna u sitno sito.

2. OPERITE i ocijedite rižu pomoću finog sita dok voda ne postane bistra, zatim stavite rižu u unutarnji lonac COSORI kuhala za rižu.

3. UNUTARNJI lonac napunite vodom dok ne dođe do odgovarajuće crte za punjenje 2 šalice.

4. ODABERITE funkciju Bijela riža, postavite na Kratko zrno, zatim dodirnite Start.

5. PODIJELITE toplu, kuhanu rižu u zdjelice za posluživanje i napravite udubljenje u sredini svakog brda riže. Stavite žumanjak u sredinu svake kuglice i pokapajte žličicu soja umaka oko žumanjka, zajedno s 1⁄2 žličice mirina po želji.

6. ŽUMANJAK štapićima umiješajte u rižu, dobro promiješajte da riža postane kremasta. Začinite po ukusu solju, furikakeom, MSG prahom i hondashijem, a zatim poslužite.

 

Pridružite se Cosori zajednic

COSORI air fryer - iskustva, savjeti i recepti

Link